Piraattipuolue tuomitsee TTVK:n toimet 9-vuotiasta lasta kohtaan

Piraattipuolueen lehdistötiedote
21.11.2012 klo 17.30
VAPAA JULKAISTAVAKSI HETI

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) ry on lähettänyt perheenisälle korvausvaatimuksen yhden musiikkialbumin lataamisesta. Perheen 9-vuotias tytär latasi albumin koekuuntelua varten, ja kävi ostamassa levyn myöhemmin. Perheenisän mukaan kaksi poliisia oli kuitenkin takavarikoinut tyttären tietokoneen tänä aamuna, koska isä ei suostunut maksamaan korvausta ja allekirjoittamaan vaitiolosopimusta.

– TTVK osoittaa ällistyttävää kohtuudentajun puutetta kerta toisensa jälkeen. Tällainen toiminta vaitiolosopimuksineen vaikuttaa kiristykseltä, toteaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Harri Kivistö.

600 euron korvausvaatimus on Piraattipuolueen mielestä kohtuuton, koska tosiasiallista haittaa nettilatailusta ei ole osoitettu, ja albumin hinta on kaupassa vain muutamia prosentteja vaatimuksen määrästä. Chisun albumin voi kuunnella YouTubestakin. Tietokoneen takavarikoinnille ei ole painavia perusteita. Vaitiolosopimusten vaatiminen heikentää kansalaisten oikeusturvaa ja osoittaa, että TTVK:n toimet eivät järjestön itsensäkään mielestä kestä päivänvaloa.

– On tärkeä muistaa, että TTVK on pelkkä työkalu, jota heiluttavat jäsenjärjestöt, muun muassa Teosto, Gramex, MTV3 ja Yle. Näiden tahojen tulisi ottaa enemmän vastuuta TTVK:n toimista, Kivistö huomauttaa.

Lisätietoja antavat:

Harri Kivistö
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
p. 045 310 2344
harri.kivisto ät piraattipuolue.fi

Janne Paalijärvi
Tiedottaja, Piraattipuolue
p. 040 527 5470
janne.paalijarvi ät piraattipuolue.fi

 

Linkkejä:
http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/perheenisan-tilitys-leviaa-verkossa-tyttaren-chisu-latailuista-lahes-tonnin-lasku
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/lapsi+latasi+chisun+levyn+quotvahingossaquot++600+euron+lasku+ja+poliisi+takavarikoi+koneen/a857948

Kansalaiset puuhaavat kansalaisaloitetta tekijänoikeuslain muuttamiseksi – Sinun apuasi tarvitaan:
http://www.avoinministerio.fi/ideat/362-jarkea-tekijanoikeuslakiin/
https://www.facebook.com/pages/J%C3%A4rke%C3%A4-tekij%C3%A4noikeuslakiin/127348094086460

6 Comments

 1. Pyry Kontio 21.11.2012
  Reply

  Vaitiolosopimus? Kuulostaa uhkailulta o__o Onko kyseess normaali poliisikäytäntö?

 2. Elo Kemppainen 21.11.2012
  Reply

  Törkeydellä ei ole mitään rajoja – onko Suomi ns. ’poliisivaltio’ – minä en kuuntele jotain Chisupaskaa edes 600 €:n maksusta…

 3. Reply

  Törkeää toimintaa kyseisten järjestöjen osalta.
  Korvausvaatimukset ovat todella kohtuuttomat.
  Tässä vinkki piraattipuolueelle mikä varmasti voisi saada suurenkin kannatuksen kun tämä 9 v pikkutyttö tapausta puidaan nyt mediassa.

  Eli Kansalaisaloite

  näitä ahneita, kylmiä ja kohtuuttomia järjestöjen toimintaa rajoittamaan.
  Kyseisillä järjestöillä tuntuu olevan enemmän valtaa kun virkavallalla.

  ”Kansalaisaloite on aloite, jonka tietty määrä kansalaisia voi tehdä saadakseen valtion, alueen tai kunnan päätöksentekoelimet toimimaan aloitteessa määritellyllä tavalla”

  50 000 nimeä luulisi tämän asian tiimoilta tulevan helposti.

 4. Janne 21.11.2012
  Reply

  Poliisillä on ällistyttävän paljon rahaa toimia rekisteröidyn yhdistyksen yksityisarmeijana.

  Jos et tee maksa 600 euroa, sekä vaikene, poliisi tulee ja rankaisee.

  Veikkaan että poliisilla on mennyt vähintään 500-1000 euron edestä työtä tuohon takavarikointiin.

  Mutta annas olla jos esim kellarikomeroon on murtauduttu ja jotain oikeasti varastettu niin polisi ei vaivaudu edes paikalle kun ”ei ole resursseja”.

 5. Anon 22.11.2012
  Reply

  Kannatan kansalaisaloitetta, ja verkkoon sitten kansanedustajien äänestys. Aloitteeseen ainakin se, että maksuja voi kerätä vain yhteen kertaan. Nythän mediamaksu menee esim kovalevyistä ja sitten vielä rangaistusmaksut jos tätä mediaa hyödyntää kuten sitä ostaessa on oletettu.

 6. Krikin Poho 22.11.2012
  Reply

  Ilmeisesti poliisi epäili lasta rikoksesta, josta tuomitaan yli 6kk vankeuteen, koska kotietsintälupa. Onko myös normaalikäytäntö, että poliisi menee hoitamaan järjestön mandaatilla perintäasiaa?

  Ilmeisesti poliisilla myös liikaa määrärahoja kun ehtivät tietokoneita käydä takavarikoimassa. Mihin tuo 600€ perustuu? Ja mikä olikaan se rikos mikä tässä on tapahtunut?

Leave your comment