Piraattipuolue tuomitsee TTVK:n toimet 9-vuotiasta lasta kohtaan

Piraattipuolueen lehdistötiedote
21.11.2012 klo 17.30
VAPAA JULKAISTAVAKSI HETI

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) ry on lähettänyt perheenisälle korvausvaatimuksen yhden musiikkialbumin lataamisesta. Perheen 9-vuotias tytär latasi albumin koekuuntelua varten, ja kävi ostamassa levyn myöhemmin. Perheenisän mukaan kaksi poliisia oli kuitenkin takavarikoinut tyttären tietokoneen tänä aamuna, koska isä ei suostunut maksamaan korvausta ja allekirjoittamaan vaitiolosopimusta.

– TTVK osoittaa ällistyttävää kohtuudentajun puutetta kerta toisensa jälkeen. Tällainen toiminta vaitiolosopimuksineen vaikuttaa kiristykseltä, toteaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Harri Kivistö.

600 euron korvausvaatimus on Piraattipuolueen mielestä kohtuuton, koska tosiasiallista haittaa nettilatailusta ei ole osoitettu, ja albumin hinta on kaupassa vain muutamia prosentteja vaatimuksen määrästä. Chisun albumin voi kuunnella YouTubestakin. Tietokoneen takavarikoinnille ei ole painavia perusteita. Vaitiolosopimusten vaatiminen heikentää kansalaisten oikeusturvaa ja osoittaa, että TTVK:n toimet eivät järjestön itsensäkään mielestä kestä päivänvaloa.

– On tärkeä muistaa, että TTVK on pelkkä työkalu, jota heiluttavat jäsenjärjestöt, muun muassa Teosto, Gramex, MTV3 ja Yle. Näiden tahojen tulisi ottaa enemmän vastuuta TTVK:n toimista, Kivistö huomauttaa.

Lisätietoja antavat:

Harri Kivistö
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
p. 045 310 2344
harri.kivisto ät piraattipuolue.fi

Janne Paalijärvi
Tiedottaja, Piraattipuolue
p. 040 527 5470
janne.paalijarvi ät piraattipuolue.fi

 

Linkkejä:
http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/perheenisan-tilitys-leviaa-verkossa-tyttaren-chisu-latailuista-lahes-tonnin-lasku
http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/lapsi+latasi+chisun+levyn+quotvahingossaquot++600+euron+lasku+ja+poliisi+takavarikoi+koneen/a857948

Kansalaiset puuhaavat kansalaisaloitetta tekijänoikeuslain muuttamiseksi – Sinun apuasi tarvitaan:
http://www.avoinministerio.fi/ideat/362-jarkea-tekijanoikeuslakiin/
https://www.facebook.com/pages/J%C3%A4rke%C3%A4-tekij%C3%A4noikeuslakiin/127348094086460