Piraattipuolue kunnioittaa Charlie Hebdon marttyyrejä

Lehdistötiedote
9.1.2015 klo 8:05
Vapaa julkaistavaksi heti

Piraattipuolue kunnioittaa Charlie Hebdon marttyyrejä

Sananvapautta huomiotaherättävästi käyttäneen pariisilaisen satiirilehden Charlie Hebdon toimitukseen kohdistunut hyökkäys on järkyttänyt maailmanlaajuisesti. Piraattipuolue arvostaa journalistien pelotonta toimintaa sananvapauden puolesta, mitä he useista uhkauksista huolimatta esimerkillisesti jatkoivat.

Sananvapaus on kuluvalla vuosituhannella ollut jatkuvasti uhattuna milloin minkäkin närkästyksen vuoksi. Piraattipuolue haluaa muistuttaa, että sananvapaus tarkoittaa oikeutta esittää asiansa myös silloin, kun aihe tai sanoma ei miellytä kaikkia, eikä se saa olla riippuvainen enemmistön mielipiteestä tai aihetuvasta mielipahasta. Sananvapauden turvaamiseen tarvitaankin laajaa yksimielisyyttä sen luonteesta perustavanlaatuisena ihmisoikeutena.

Henkensä hinnalla sananvapauttaan käyttäneet ja siten sitä puolustaneet journalistit ovat joutuneet marttyyreiksi perusoikeuksiensa tähden. Sananvapauden ollessa yksi syvimmälle ihmiseen vaikuttavista oikeuksista, on niiden puolesta toimivien tekoja ylistettävä. Huomion kääntäminen uhkakuviin ei rakenna meille vapaampaa maailmaa, vaan jälleen keskusteluun nousseet laajamittaiset valvontatoimenpiteet toimivat nimenomaan sananvapauden toteutumista vastaan. Kyttäämisen sijasta tulee kansalaisia kannustaa aktiiviseen sananvapauden käyttämiseen. Sen rajoittaminen tavalla tai toisella haittaa vakavalla tavalla demokraattisten sivistysvaltioiden toimintakykyä.

Emme saa alistua sille pelolle, jota yhä useampi media ja poliitikko kannanotoillaan lietsoo. Kiinnittämällä huomiomme pelkoon unohdamme olennaisimman. Piraattipuolue kunnioittaa journalistien tekemää uhrausta ajamalla aktiivisesti laajamittaista sananvapautta sen kaikilla alueilla ja kehottaa ihmisiä olemaan antautumatta uhkakuvien peloteltavaksi.

Lisätiedot:
Jonna Purojärvi, tiedottaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

0 Comments

Leave your comment