Piraattipuolue: Poliisihallituksen Wikipedia-häiriköinti osoitus lain huonoudesta

Piraattipuolueen lehdistötiedote
08.02.2014 klo 13.10
VAPAA JULKAISTAVAKSI HETI

Poliihallitus lähestyi eilen suomalaista Wikipediaa lausuntopyynnöllä rahankeräyskampanjasta. Wikipedia on verkossa toimiva ilmainen vapaan sisällön tietosanakirja, jonka toiminta kustannetaan lahjoitusvaroilla. Lausuntopyynnöstä on tulkittavissa, että poliisissa epäillään Wikipedian lahjoituskampanjaa laittomaksi.

Piraattipuolue on syvästi huolissaan yleishyödyllisen Wikipedia-projektin häiriköimisestä Poliisihallituksen taholta. On häpeällistä, että tasa-arvoisen tiedonvälityksen mahdollistajana toimiva sivusto joutuu tutkittavaksi samalla, kun Suomen hallitus uskottelee kehittelevänsä innovaatiostrategioita ja arjen tietoyhteiskuntaa. Sanoilla ja teolla on suuri ristiriita.

”Poliisihallituksen toiminta asiassa on oire poliitikkojen kyvyttömyydestä uudistaa 1900-luvulle jäänyttä rahankeräyslakia. Muutokselle on välitön tarve.”, toteaa Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi.

”Mikäli asioihin ei saada ratkaisua, saattavat Wikipedian kaltaiset palvelut joutua jopa sulkemaan sivustonsa. Tämäkö on se kaikkia hyödyttävä ratkaisu, johon nykyinen rahankeräyslaki tähtää?”, kysyy puolueen varapuheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Piraattipuolue kannattaa puolueohjelmassaan rahankeräyslain uudistuksia. Puolueen mielestä rahankeräyksen kaikkien muotojen, mukaanlukien mm. joukkorahoitus ja aikapankit, tulisi olla lähtökohtaisesti sallittua. Puuttumisen tulisi tapahtua vain, jos keräyksessä epäillään oikeasti rikollista toimintaa.

Lisätietoja antavat:
Pasi Palmulehto
varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
045 310 2340 / etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Janne Paalijärvi
tiedottaja, Piraattipuolue
040 527 5470 / etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

0 Comments

Leave your comment