Piraattipuolue kannattaa kannabiksen dekriminalisointia

Piraattipuolueen lehdistötiedote
4.3. 2014 klo 20:10
Vapaa julkaistavaksi heti

Piraattipuolueen hallitus päätti eilen yksimielisesti antaa tukensa kansalaisaloitteelle, jonka tarkoituksena on dekriminalisoida kannabiksen henkilökohtainen käyttö, hallussapito ja kasvatus. Hallitus katsoi, että aloitteen tavoitteet ja oleellinen sisältö vastaavat erittäin hyvin Piraattipuolueen puolueohjelman linjausta.

– Piraatit vastustavat erilaisia kieltolakeja ja yleensäkin tällaista voimakkaan yksipuolista suhtautumista yhteiskunnallisiin haasteisiin, Piraattipuolueen puheenjohtaja Harri Kivistö kommentoi. Esimerkkiä voisi katsoa esimerkiksi Yhdysvalloista, jossa useampi osavaltio on dekriminalisoinut tai jopa laillistanut kannabiksen.

Päihdekäytön kohteleminen ensisijaisesti rikosoikeudellisena ongelmana lisää syrjäytymistä ja vahvistaa järjestäytyneen rikollisuuden asemaa. Inhimillisempi suhtautuminen lieventäisi huumeiden aiheuttamia ongelmia ja myös kustannuksia. Piraattipuolueen mielestä kannabiksen dekriminalisoiminen olisi siis koko yhteiskunnan edun mukaista.

Pohjimmiltaan kyse on myös yksilönvapauksista.

– En itse käytä mitään päihteitä ja se on vapaa valintani. Haluan suoda muille saman vapauden valita, Kivistö toteaa.

Lisätiedot:
Harri Kivistö
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
Puh. 045 310 2344

2 Comments

 1. Kigura 4.4.2014
  Reply

  Minä hiisaan joka päivä!
  Kannabis lailiseksi!
  Se on parempaa kuin alkoholi!

 2. Ilmari Tyynylä 11.3.2015
  Reply

  Monikin ehdokas näyttää kuvittelevan, että vasta dekriminalisointi saa kannabiksen kansalaisten ulottuville. Ikäänkuin kannabista ei Suomessa olisi vielä.
  Porttiteoria on vielä monen vastustajan huumepoliittisen harhan peruskivi.
  Kohta 40 vuotta hamputelleena voin todeta, keisarilla ei ole vaatteita!

Leave your comment