Piraattipuolue toivottaa ETYJ:n vaalitarkkailijat tervetulleiksi

Piraattipuolue toivottaa Suomeen eduskuntavaalien alla saapuvat ETYJ:n vaalitarkkailijat tervetulleiksi.

– Hiljattain esitetystä MOT-ohjelmasta ilmeni, että vaalilain säännöksiä noudatetaan monilla äänestyspaikoilla leväperäisesti. Nyt on varmistettava vaalien asiallisuus, kiteyttää Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti.

Piraattipuolueen kannalta asia on erityisen tärkeä, koska vuoden 2009 europarlamenttivaaleissa Ruotsin piraattipuolue joutui vaalivilpin kohteeksi. Ruotsissa kukin puolue toimittaa vaalipaikoille omat vaalilippunsa, eikä piraattipuolueen vaalilippuja suostuttu joissakin äänestyspisteissä ottamaan vastaan.

– Eduskunnan ulkopuolisten puolueiden pääsyä vaalilautakuntiin tulisi parantaa vaalien oikeudenmukaisuuden varmistamiseksi, Apajalahti jatkaa.

ETYJ:n vaalitarkkailijat kiinnittävät tiettävästi huomiota myös eduskunnan ulkopuolisten puolueiden näkymiseen tiedotusvälineissä. Tämäkin on Piraattipuolueen näkökulmasta tervetullutta. Esimerkiksi Yleisradio aikoo huomattavasti korostaa eduskuntapuolueiden näkyvyyttä muiden puolueiden kustannuksella.

– Vaaleissa pärjäämisemme ei ole Ylestä kiinni ja journalistinen vapaus antaa uutisoinnin kannalta hyvin laajan liikkumatilan, kuten pitääkin. Tiettyjä puolueita olennaisesti syrjivä mediailmasto on kuitenkin haitallinen demokratialle, toteaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

ETYJ on kiinnittänyt huomiota myös puolueiden valtiontukien epätasaisuuteen.

– Puoluetuet Suomessa jaetaan vain eduskuntapaikkoja jo hallussapitävien kesken ja sillä vaikeutetaan uusien tulokkaiden toimintaa radikaalisti asettamalla puolueet selkeästi eriarvoiseen asemaan myös vaalikampanjoinnin osalta, Palmulehto jatkaa.

Lisätietoja:

Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
045 310 2340

Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
045 310 2342

0 Comments

Leave your comment