Piraattipuolue kilpailee nuorten suosiosta SDP:n kanssa

Piraattipuolue kilpailee 18-28-vuotiaiden äänestäjien keskuudessa suosiosta SDP:n kanssa.

Allianssi ry:n TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta selviää, että Piraattipuoluetta kannattaa 4,5 % niistä 18-28-vuotiaista, jotka osasivat ja halusivat kertoa puoluekantansa. * SDP:n kannatus samassa ikäryhmässä on kesimäärin 6,5 %. Piraattipuolueen kannatus 18-vuotiaden keskuudessa on peräti 11 %, mikä tarkoittaa, että Piraattipuolue kilpailee kolmanneksi suosituimman puolueen paikasta vasemmistoliiton ja perussuomalaisten kanssa. SDP:n kannatus jää tässä ikäryhmässä 2 %:iin.

– Piraattipuolueella on eniten nuoria ehdokkaita ja ajamamme asiat kiinnostavat nuoria aikuisia. Kannatuspohjaa löytyy, vaikka tietoyhteiskunta-asioista, sananvapaudesta ja yksityisyyden suojasta keskustellaankin vain vähän mediassa, iloitsee Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Piraattipuolue on paitsi selkeästi suosituin eduskunnan ulkopuolinen puolue nuorten aikuisten keskuudessa, myös kilpailee suosiosta useiden perinteisten eduskuntapuolueiden kanssa ja monessa kohtaa ohittaakin monien suosion. Kristillisdemokraatit ja RKP jäävät kannatuksessa piraattien 4,5 %:n taakse 3 ja 2 %:iin.

– Tämä tulos osoittaa, että monien vanhojen puolueiden kannattaisi ottaa Piraattipuolueen ajamat asiat vakavasti, jos haluavat jatkossakin saada nuoria äänestäjiä, toteaa Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti.

Esimerkki Piraattipuolueen suosiosta nuorten keskuudessa saatiin myös Jämsän lukiossa järjestetyissä varjovaaleissa, joissa Piraattipuolue oli puolueista suosituin. Ääniharava oli keski-suomalainen piraattiehdokas Dorrit Näsi.

Piraattipuolueen jäsenmäärä kasvaa tällä hetkellä noin 20 jäsenellä päivässä. Jäseniä on nyt noin 3 500.

* = Tutkimuksessa ”en osaa sanoa” ja ”en halua sanoa” -vastaajia oli huomattavan paljon. Tätä tiedotetta varten laskelmasta poistettiin ”en osaa sanoa” ja ”en halua sanoa” vastanneet, ja laskettiin suhteellinen kannatus niiden keskuudessa, jotka ylipäänsä osasivat ja halusivat sanoa puoluekantansa. Näin saatiin kannatuslukemat, jotka ovat verrannollisia tavanomaisten puoluegallupien tulosten kanssa.

Lähteet:
http://www.alli.fi/sitenews/view/-/nid/814/ngid/40
http://www.alli.fi/binary/file/-/id/661/fid/1044/
http://www.alli.fi/binary/file/-/id/661/fid/1049/

Lisätietoja:
Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
p. 045 310 2340

Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
p. 045 310 2342

0 Comments

Leave your comment