Piraattipuolue » Uutiset
Uutiset
Lisää piraatteja europarlamenttiin!
Tunnistetietodirektiivi laiton – Piraattipuolue vaatii jatkotoimia
Euroopan Unionin tuomioistuin on tämänpäiväisessä päätöksessään todennut yksiselitteisesti, että vuonna 2006 annettu direktiivi sähköisen viestinnän tunnistetietojen säilyttämisestä (2006/24/EY) on kohtuuttomalla tavalla perusoikeuksia loukkaava. Piraattipuolue vaatii Suomea kunnioittamaan päätöstä.
Piraattipuolue kannattaa kannabiksen dekriminalisointia
Piraattipuolue: Poliisihallituksen Wikipedia-häiriköinti osoitus lain huonoudesta
Piraattipuolue tuomitsee GPS-seurantaan perustuvan tienkäyttöveron
Piraattipuolue tuomitsee yksiselitteisesti ehdotuksena GPS-valvontaan perustuvasta ajoneuvoverotuksesta. Mukana on myös täysin ilmeisiä yksityisyydensuojaongelmia, joita ei edes yritellä peitellä. Aina kun ihmisen paikkatieto tallennetaan, hänen yksityisyytensä on vaarassa. Ollilan työryhmän ehdottama järjestelmä on aloitus- ja käyttökustannuksiltaan kallis.
Piraattipuolue: Poliisiylijohtaja Paateron erottava
Piraattipuolue pitää poliisiylijohtaja Mikko Paateron ehdotusta yksityisen viestinnän vakoilusta käsittämättömänä ja ihmisoikeuksia loukkaavana. Paatero esitti, että poliisille tulisi antaa oikeus vakoilla laajamittaisesti sekä ulkomaalaisten että Suomen kansalaisten yksityistä viestintää.
Kutsu syyskokoukseen
Piraattipuolueen kaikille jäsenille avoin syyskokous kutsutaan koolle lauantaiksi 19.10.2013 klo 12.00 osoitteeseen Matarankatu 6, Jyväskylä (Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarasali).
Piraattipuolue: Autojen satelliittiseurantaprojektissa merkittäviä sidonnaisuuksia
Piraattipuolue on huolissaan Suomeen kaavaillusta autoilijoiden tienkäyttömaksusta, joka toteutettaisiin satelliittipaikannusjärjestelmää käyttäen. Sen lisäksi, että järjestelmä loukkaisi häikäilemättömästi autoilijoiden yksityisyyttä, sen taustalla on merkittäviä sidonnaisuuksia, joita on syytä käsitellä julkisesti, ennen kuin asiassa tehdään minkäänlaisia päätöksiä.
Piraattipuolue: Vapaalla kielivalinnalla parempaan kielitaitoon
Oikeusministeri Henriksson esitti sunnuntain Helsingin Sanomissa, että ruotsin kielen opiskelun muuttaminen vapaaehtoiseksi heikentäisi Suomen kilpailukykyä. Piraattipuolue haluaa huomauttaa, etteivät tavoitteet poistaa pakollinen toinen kotimainen kieli ole niin mustavalkoisia, kuin mitä oikeusministeri antaa ymmärtää.
Järkeä tekijänoikeuslakiin -aloite ei riitä
Piraattipuolue pitää eilen tarvittavat 50 000 nimeä kerännyttä Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitetta askeleena oikeaan suuntaan. Aloite on kuitenkin riittämätön tekijänoikeuslain kaikkien epäkohtien korjaamiseksi.
Piraattipuolue tuomitsee aloitteen gallup-kiellosta
Piraattipuolue pitää pöyristyttävänä 41 kansanedustajan tekemää lakialoitetta, jossa kiellettäisiin gallupien tekeminen vaalien alla jopa vankeusrangaistuksen uhalla. Kielto loukkaisi räikeästi sananvapautta ja sitä olisi käytännössä helppo kiertää.
Suojelupoliisin vakoilujärjestelmä vaarallinen Suomen kilpailukyvylle
Piraattipuolue vastustaa Suojelupoliisin pyrkimyksiä pystyttää Suomeen FRA-tyyppinen vakoilujärjestelmä. Järjestelmällä Suojelupoliisi pystyisi seuraamaan suoraan Suomen rajat ylittävää verkkoliikennettä äärimmäisen helposti. Aikeista ilmoitti tällä viikolla Suojelupoliisin päällikkö.
Jäsenäänestys eurovaaliehdokkaista alkanut
Poliisin haluamat nettivalvonnan lisävaltuudet hätiköintiä
Piraattipuolue vastustaa poliisin haluamia lisävaltuuksia ihmisten valvontaan Internetissä. Lehtitietojen mukaan viranomaiset ovat aktivoituneet viimeaikaisten nettiuhkausten takia vaatimaan laajempia valtuuksia seurata tietoliikennettä. Päänvaivaa ovat aiheuttaneet etenkin salatut TOR-yhteydet, joita on käytetty ukauksien lähettämiseen erityisesti suomenruotsalaisille ja naisjournalisteille.
Kutsu kevätkokoukseen