Piraattipuolue » Uutiset
Piraattipuolue on antanut lausunnon perustulokokeilusta
Piraatit järjestävät Puoluepäivät Tampereella
Piraattipuolue järjestää yhdessä Piraattinuorten kanssa Puoluepäivät 16.-18.9 Tampereen Juhlahuvilalla. Tapahtuman ajatuksena on tavata piraatteja ympäri Suomea ja kehittää puolueen toimintaa yhdessä.
Piraattipuolueen puoluesihteeri vaihtuu
Piraattipuolueen hallitus on eilisessä kokouksessaan päättänyt vaihtaa puoluesihteerin. Vaihdoksen taustalta löytyy vastuualueiden ja resurssien tasaisempi jako. Tehtävästään poistuva Satu Immonen toimii tällä hetkellä Helsingin Piraattien puheenjohtajana.
Piraattien piiriyhdistyksiä nyt koko Suomessa Satakuntaa myöten
Kaikissa Suomen vaalipiireissä löytyy nyt piraattiväriä Ahvenanmaan itsehallintoaluetta lukuun ottamatta. Viime viikonloppuna perustettu Satakunnan Piraatit on kahdestoista piraattien piirijärjestö ja tämän myötä piraatit ovat valloittaneet jo koko Manner-Suomen. Tuoretta Satakunnan Piraattien piiriyhdistystä johtaa Toni Salomäki.
Piraattipuolueella vahva somenäkyvyys
Piraattipuolueen somenäkyvyys kasvaa jo valtapuolueiden tasolle. Sosiaalisen median merkitys tiedonvälityksessä ja yhteiskunnallisen kansalaiskeskustelun alustana on kasvanut jo selvästi perinteisten medioiden rinnalle. Piraattipuolue on vakiintunut näkyväksi osaksi kansalaiskeskustelua. Piraattipuolue on tyytyväinen kehitykseen ja näkee siinä viitteitä tulevien kuntavaalien lähtöasetelmiin.
Kymppitonnien lasku kiristyskirjejutusta – Vain murto-osa maksusta tekijöille
Niin kutsutun kiristyskirjeoikeudenkäynnin päätös julkaistiin tänään. Vastaaja velvoitettiin maksamamaan tekijänoikeuskorvauksia 600 euron edestä, kun korvattavat oikeudenkäyntikulut nousivat yli 31 000 euroon. Hedman Partnersin lähettämässä kirjeessä vaadittu summa tekijänoikeusrikkeistä oli alunperin 2100 euroa.
Levy-yhtiöt haaskalla – Peter Sunde saamassa jättisakot
"Pohjimmiltaan tässä on täydellinen esimerkki siitä, miksi tarvitaan tekijänoikeuksien kokonaisuudistusta. Oikeusjuttujen voimasuhteet ovat epäoikeudenmukaiset, epäreilut ja epädemokraattiset", Sunde kommentoi Piraattipuolueelle.
Naisten esiinmarssi jatkuu Piraattipuolueessa – uusi puoluesihteeri Helsingistä
Eilen 15.6.2016 Piraattipuolueen hallitus on järjestäytymiskokouksessaan valinnut puoluesihteeriksi helsinkiläisen filosofian ylioppilaan Satu Immosen, 47.
Piraattipuolueen puheenjohtajaksi jyväskyläläinen Jonna Purojärvi
Piraattipuolue on tänään puoluekokouksessaan Lahdessa valinnut uuden puoluehallituksen toimintakaudelle 2016-2018. Uuteen hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi Jonna Purojärvi, 27, Jyväskylästä. Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Petrus Pennanen Helsingistä, Tapani Karvinen Turusta ja Arto Lampila Jyväskylästä. Pennanen oli kevään 2015 eduskuntavaaleissa puolueen ääniharava 1972 äänellä Helsingin vaalipiirissä. Karvinen on puolueen väistyvä puheenjohtaja. Lampila on toiminut tähän asti puoluesihteerinä.
Piraatit iloitsevat paluustaan puoluerekisteriin
Oikeusministeriö on tänään ilmoittanut Piraattipuolueen merkitsemisestä takaisin puoluerekisteriin [1]. Piraatit keräsivät kevään 2015 eduskuntavaalien jälkeen rekisteröintiin vaadittavat 5000 kannattajakorttia. Piraattipuolue perustettiin 2008 ja se keskittyy yksilönvapauksien ja kansalaisoikeuksien lisäämiseen, tietoyhteiskunnan kehittämiseen ja holhouksen vastustamiseen. Puolue on vastustanut näkyvästi mm. verkkovakoilua ja Suomessa rehottavaa kiristyskirjebisnestä. Puolueella on kevään kannatusmittauksissa ollut noin 1.3% kannatus. Eduskuntavaaleissa Piraatit saivat 25 000 ääntä nostaen kannatustaan roimasti.
Verottajan toimet Yleä vastaan pelottelua ja selkeä ylilyönti
Verottaja on vaatinut Yleisradiota julkaisemaan koko ns. panamapaperien tietovuodon. Tapaus ei ole missään mielessä ongelmaton, sillä vastakkain ovat kaksi äärimmäisen keskeistä perusperiaatetta. Lehdistön lähdesuoja on keskeinen yhteiskunnallinen arvo. Nakertamalla lähdesuojaa viemme pois lehdistön liikkumavapautta. Toisaalta avoimessa yhteiskunnassa mahdollisesti veroparatiiseihin rahaa laittomin perustein kätkevät poliitikot ja yritykset ansaitsevat tulla toimitetuksi laillisuusarviointiin tuomioistuinten eteen, mikäli syytä epäillä -kynnys rikollisesta toiminnasta ylittyy.
Korttikeräys loppusuoralla – Valtakunnallinen keräyspäivä 3.3.!
Piraattipuolueen kannattajakorttikeräys lähenee loppuaan. Kortteja on kerättynä jo yli 4300 vaaditusta viidestä tuhannesta. Keräystä viedään kohti maalia torstaina 3. maaliskuuta järjestettävän valtakunnallisen korttikeräyksen myötä.
Piraattipuolue avasi www.kiristyskirje.fi -neuvontasivuston
Lakitoimisto Hedman Partnersin ja muiden tahojen kansalaisille lähettämät korvausvaatimuskirjeet ovat poikineet useita yhteydenottoja Piraattipuolueelle. Varapuheenjohtaja Janne Paalijärven viimeaikainen näkyvyys kirjeisiin liittyneissä keskusteluissa on kasvattanut yhteydenottojen määrää entisestään. Piraattipuolue on tämän johdosta koonnut yleisimpiin tilanteisiin liittyviä ohjeita ja neuvoja http://www.kiristyskirje.fi -sivustolle.
Terrorismintorjunnassa ei saa jyrätä kansalaisoikeuksia
Piraattipuolue tuomitsee jyrkästi Pariisin terrori-iskut ja ottaa osaa omaisten suruun. Ranskaa eilen kohdannut kriisi on lehtitietojen mukaan pahimpia Euroopassa sitten toisen maailmansodan. Kriisissä on syytä muistaa kuitenkin pitää järki päässä ja jäitä hatussa, mitä kansalaisoikeuksiin tulee. Suomalaiset poliitikot ovat jo ennättäneet iskun tiimoilta kommentoida yhtä ja toista. Viranomaisten valtaoikeuksia halutaan kasvattaa ja nettivalvontaa kiristää, vaikka esimerkiksi Ranskassa Charlie Hebdo -iskujen jälkeen valmistellut vastaavat lait eivät kyenneet estämään eilisen terroritekoja.
Verkkovakoilulaki tarkoittaisi massiivista ihmisoikeuksien rikkomista
"Hallitus aloittaa "siviili- ja sotilastiedustelua koskevan lainsäädännön" eli verkkovakoilulakien valmistelun. Asia julkistetaan tänään pidettävässä tiedotustilaisuudessa. Hallitus ehdottaa, että Suomen perustuslakiin otettaisiin Yhdysvaltain pahamaineisesta Patriot Act -laista tuttu "kansallisen turvallisuuden" käsite. Sen perusteella viranomaisille annettaisiin valtaoikeudet yksityisyyden suojan ennennäkemättömään rajoittamiseen myös silloin, kun maahan ei ole julistettu poikkeusoloja. "