Tuomas_Ali-Hokka

Tuomas ALI-HOKKA

Hämeen piiriyhdistyksen hallituksen jäsen
fil.yo, englantilaisen filologian opiskelija

Hämeenlinna

Hei, olen Tuomas Ali-Hokka ja asun Hämeenlinnassa.
Opiskelen toista vuotta englantilaista filologiaa Helsingin yliopistossa ja sivuaineenani on portugalilainen filologia. Minusta tulee opettaja, joka on vielä toistaiseksi arvostettu ammatti ja jolla on merkitystä lasten ja nuorten tulevaisuuteen, ainakin nyky-Suomessa.

Päätin osallistua kunnallispolitiikkaan sen jälkeen, kun nykyinen hallitus petti koulutuslupauksensa. Seuraavaksi on sote tulossa kuin talvi konsanaan. Jotain tarvitsisi tehdä. En ymmärrä, miksi kukaan haluaisi äänestää nykyisiä hallituspuolueita tämän fiaskojen sarjan jälkeen. Toivon, että sinä, äänestäjä, voisit äänestää Piraatteja tulevissa kuntavaaleissa. Olen Sinun käytettävissäsi ja puolellasi Hämeenlinnassa.

Vaaliohjelmani 2017

- Haluaisin päätöksenteossa korostaa Hämeenlinnaa opiskelijoiden kaupunkina. Hallitus on laittanut opiskelijat erityisen kovaan tilanteeseen, ja mielestäni opiskelijoiden elämän helpottaminen kiristyksien keskellä olisi vähintä, mitä voimme tehdä.
- Haluaisin lisätä portugalin kielen osaksi Lyseon lukion opetustarjontaa (portugali on ylioppilaskirjoituksissa kirjoitettava kieli, jota ei täällä opeteta).
- Pysäkin (pääosin eläkeläisten vapaaehtoiskeskus) rahoitus on turvattava (idean isä on Aku Talikka).
- Hämeenlinnaan on saatava kulttuurikaveritoimintaa, jossa nuori lähtee vanhuksen seuraksi kulttuuritapahtumaan, ja kulttuurikaveri pääsee tapahtumaan ilmaiseksi. (Lisätietoja)
- Hämeenlinnassa on otettava käyttöön palvelualoite. Sen avulla kuka tahansa toimija voi halutessaan haastaa olemassaolevan palveluntuottajan kustannus- ja laatuvertailuun. Tämä voi johtaa toimintojen tehostamiseen ja laadun paranemiseen (Piraattien kuntavaaliohjelmasta).
- Ulkotreenitelineet Hämeenlinnaan. Viite kuntalaisaloitteeseen: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/1769
- Kantolan tapahtumapuiston vuosittaiset konsertit ovat olleet tähän mennessä yksipuolisesti rockia ja heviä (AC/DC, Iron Maiden, Guns ’n Roses). Pyrkisin edesauttamaan sitä, että kerrankin olisi jotain muuta, kuten elektronista musiikkia (esim. Above & Beyond tai Rammstein, mikäli heille nyt tapahtumapuisto edes sopii).
- Haluaisin tuoda Hämeenlinnan nuorisotyöhön enemmän lauta- live- ja roolipelimahdollisuuksia. Uskon, että jo lähes olemattomilla summilla päästäisiin hyviin tuloksiin ja parempaan tarjontaan. Esim. liveroolipelaajien lavastevarasto voisi olla toimiva idea.
- Haluaisin enemmän unisex-vessoja kunnan omistuksessa oleviin tiloihin.
- Kirjastoon kangaspuut vapaaseen käyttöön.
- Julkisesta terveydenhuollosta on käytännössä vaikeaa saada lähetettä erikoislääkärille, vaivasta riippuen. Tästä minulla on omakohtaisia kokemuksia. Ehdotan mallia, jossa kunta sitoutuu maksamaan 30 % yksityisen erikoislääkärin käyntikuluista (vähintään 100 euroa, enintään 500 euroa), mikäli yksityislääkäri kirjoittaa lähetteen leikkaukseen tai määrää pitkäaikaisen lääkityksen. Malli olisi voimassa sote-uudistuksen loppuvaiheisiin asti.