Eduskuntavaaliehdokas

nyren-web

Saga Nyrén

Uudenmaan piiriyhdistyksen hallituksen jäsen, Opiskelija Aalto-yliopistossa, Informaatioverkostot

Uusimaa: Kauniainen

Feministi, teekkari, piraatti.

Opiskelen Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa Informaatioverkostot-ohjelmassa. Olen hoitovapaalla palkkatyöstäni teknisenä projektipäällikkönä.

Tavoitteenani on olla yhteiskunnalle hyödyksi ja samalla työstää yhteiskuntaamme hyvään suuntaan. Sen tavoitteen tiimoilta olen Piraattipuolueen lisäksi toiminut aktiivisesti yhdistyskentällä ja osana neljättä sektoria, kansalaisyhteiskunnassa. Toimin Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n puheenjohtajana kaksi vuotta, olen aktiivinen Turvapaikanhakijoiden Tuki ry:ssä ja olen Föreningen Ekebo rf puheenjohtaja.

Liityin Piraattipuolueeseen eurovaalien aikaan vuonna 2014. Piraateissa minua kiehtoi tieteellinen maailmankatsomus, vankka osaaminen tietoyhteiskunta-asioissa sekä kaiken keskiössä oleva ajatus yksilönvapauksista.

Perinteisen vasemmisto-oikeisto ajattelun ulkopuolelle jättäytyminen oli minulle myös tärkeää. Opiskeltuani taloutta ja matematiikkaa olen ymmärtänyt, ettei kumpikaan näkökulma sovi aina ja kaikkialla. Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista ja siinä tulisi edetä näyttöön perustuen. Erilaisissa tilanteissa toimivat erilaiset ratkaisut.

Tavoitteenani on mahdollisimman paljon hyvää mahdollisimman monelle. Keinot siihen voivat vaihdella tilanteen mukaan. Ihmisoikeuksista luopuminen ei kuitenkaan keinovalikoimaan saa kuulua.

Konkreettisia keinoja nyky-yhteiskunnan tilan kohentamiseen ovat todennäköisesti muun muassa perustulo, subjektiivinen päivähoito-oikeus, kansalaisten yksityisyydensuojan parantaminen sekä avoimuuden lisääminen poliittisessa päätöksenteossa ja esimerkiksi kulttuurin saralla.