lahteenmaki-web

Pasi LÄHTEENMÄKI

Espoon kaupungin varavaltuutettu ja tarkastuslautakunnan jäsen,
Uudenmaan piiriyhdistyksen varapuheenjohtaja,
tekniikan tohtori, fyysikko, yrittäjä

Uusimaa: Espoo

Olen 37-vuotias tekniikan tohtori Espoosta. Tykkään pohtia suuria
kysymyksiä ja mielelläni myös löytäisin niihin ratkaisuja.
Politiikka on fyysikolle ehkä hieman epätavallinen harraste, mutta
koska suurimmat ajankohtaiset ongelmamme liittyvät läheisesti
politiikkaan, niin tässä tapauksessa varsin looginen.

Työskentelen tällä hetkellä mikroaaltoteknisiin mittausongelmiin erikoistuneessa startup-yrityksessäni. Tykkään luonnosta, pitkistä road-tripeistä ja vuorille kiipeämisestä. Olen myös leikkinyt ajatuksella tieteenfilosofisen kirjan kirjoittamisesta.

Piraattipuolueen arvomaailma ja tavoitteet ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Viime aikoina olen ollut huolestunut EU:n tekijänoikeusuudistuksista, jotka mielestäni osoittavat, etteivät päättäjät ymmärrä internetin toimintaa tai ehkä yleisemmin edes monien yhteiskunnassa nykyään vaikuttavien ryhmien välistä kanssakäymistä ja sen merkitystä.

Tällaisten asioiden lisäksi on tiedossa myös lukuisia ehkä suurempia haasteita, kuten sote, ilmastonmuutos, maahanmuutto, väestörakenteiden muutokset ja koneoppimisen mukanaan tuoma kehitys. Parhaat mahdolliset ratkaisut näihin saattavat osoittautua varsin kivuliaksi, mutta samalla niiden etsiminen on epäilemättä välttämätöntä ja todennäköisesti myös varsin mielenkiintoista.

Kuvailisin itseäni pragmaattiseksi idealistiksi, joka tunnistaa kompromissien tarpeellisuuden ja on tarvittaessa valmis luovimaan yhteisiä päämääriä parhaiten toteuttavan polun unohtamatta kuitenkaan tärkeintä. Lupaan lukea kaiken vastaanottamani sähköpostin, jos suinkin mahdollista ja huomioida rakentavan kritiikin niin nyt kuin vastaisuudessakin.