Miika Hämynen

Miika HÄMYNEN

Piraattipuolueen hallituksen jäsen, Keski-Suomen piiriyhdistyksen puheenjohtaja, filosofian maisteri

Keski-Suomen vaalipiiri / Jyväskylä

Toimin Keski-Suomen piiriyhdistyksen hallituksessa puheenjohtajana ja nyt myös puoluehallituksen jäsenenä. Olen ollut mukana Piraattipuolueen toiminnassa muutaman vuoden. Osallistun nyt kolmansiin vaaleihini, tätä ennen olin mukana kuntavaaleissa 2012 ja eduskuntavaaleissa 2015.

Minua kiinnostavat erityisesti hallinnon avoimuuteen, sananvapauteen ja tietosuojaan liittyvät asiat. Lisäksi kannatan perustuloa, kulttuurin ja tiedon vapautta sekä patenttijärjestelmän uudistamista.

Viime vuosina olen vaikuttanut mm. Jyväskylän pyöräilyseuran siivellä kotikaupunkini kaavoitukseen. Olen auttanut luomaan nostetta Jyväskylän seudun peliteollisuudelle peliosuuskunta Expan kautta. Toimin tällä hetkellä Kelan puhelinpalvelussa asiakasneuvojana. Yritän vaikuttaa työni kautta myös sosiaaliturvan toimeenpanoon.

Valmistuin vuonna 2012 Jyväskylän yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenani romaaninen filologia/ranskan kieli, sivuaineinani englannin kieli ja tietotekniikka. Opiskeluaikanani osallistuin parinkin ainejärjestön toimintaan aina puheenjohtajuutta myöten. Toimin myös vuoden ajan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan varapuheenjohtajana ja edustajiston varajäsenenä.

Liikun polkupyörällä, olen kaikkiruokainen. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Puhun erinomaista ranskaa ja englantia, tarpeen tullen myös ruotsia ja espanjaa.

Muualla verkossa

Radio Kompassin haastattelu
Ylen vaalikonevastaukset ja vaaligalleriavideo
HS:n vaalikone