markku_brask_300x300px

Markku BRASK

Piraattipuolueen varapuheenjohtaja,
Uudenmaan piiriyhdistyksen hallituksen jäsen,
myyntijohtaja ohjelmistoalan yrityksessä

Uusimaa: Vantaa

Olen 47-vuotias kolmen lapsen isä ja myynnin, sekä viestinnän ammattilainen. Asun Vantaan Viertolassa perheeni kanssa. Harrastan elektronisen musiikin tuottamista, digimaalailua, blogien kirjoittamista ja sähköpyöräilyä. Toimin Piraattipuolueen varapuheenjohtajana ja aikaisemmin olen toiminut mm. kaksi kautta Uudenmaan piraattien puheenjohtajana.

Olen erityisen huolissani eriarvoisuuden lisääntymisestä yhteiskunnassamme. Kuluvaa eduskunnan kautta ovat leimanneet erilaiset heikoimmassa asemassa oleviin ihmisiin kohdistuneet leikkaukset, samaan aikaan kun miljardien yritystuista ei pystytä leikkaamaan euroakaan. Politiikan tekijät täytyy päivittää, että tavallisiin kansalaisiin kohdistuva törkeä välinpitämättömyys saadaan loppumaan. Kaikkien kansalaisten ihmisarvoisen elämän tulee olla korkeampi prioriteetti, kuin menestyville liikeyrityksille maksettavat tuet. Nuoret kokevat tulevaisuuden toivottomana medioiden syöttäessä jatkuvasti heihin kohdistuvia huonoja uutisia ja poliittisen päätöksenteon ajaessa omien sidosryhmiensä tarpeita. Tämä on lyhytjänteisyydessään järjetön kehityssuunta.

Toinen vahvasti koskettava teema on oikeutemme yksityisyyteen. Teknologia mahdollistaa parhaimmillaan ajatusten ja ideoiden vapaan liikkuvuuden, mutta myös ihmisten jatkuvan valvonnan väärin käytettynä. Jokaisella ihmisellä on oikeus yksityisyyteen - yksityisyys on yksi perusoikeuksistamme. Yksityisyyttä ei tule murentaa uhkakuvien ja kaupallisuuden varjolla, vaikka olemmekin koko ajan monipuolisemmin kytkeytyneinä verkkoon.

Lisää näistä aiheista ja muista ajatuksistani voit lukea blogistani, sekä seuraamalla sometilejäni; osoitteet alla.

http://markkubrask.puheenvuoro.uusisuomi.fi/
https://twitter.com/mbrsk
https://www.facebook.com/mbrskpir/
https://fi.linkedin.com/in/mbrsk
http://www.markkubrask.com