kotka-saikkonen-lasse_edit

Lasse SAIKKONEN

Rakennusinsinööri

Kaakkois-Suomi / Kotka

Olen 50-vuotias rakennusinsinööri ja asun tällä hetkellä Kotkassa. Olen pitkään seurannut sekä suomalaista että kansainvälistä politiikkaa ja aina valitellut, kuinka se ei tunnu missään vaiheessa ajavan minun asioitani. Tätä tarpeeksi kauan seurattuani päätin lopettaa valittelut ja ryhtyä itse toimeen.

Minulle tärkeitä asioita sananvapauden, itsemääräämisoikeuden ja yksityisyydensuojan lisäksi ovat kestävän kehityksen periaatteet. Tämän vuoksi aion keskittyä piraattien teemojen lisäksi myös energiapolitiikkaan ja rakennuslainsäädäntöön.

Olen myös kiinnostunut sähköenergian pientuotannosta. Olen kuullut usealta sähköalan suunnittelijalta, ettei ylijäämän myyminen sähköverkkoon ole mahdollista Suomessa, mutta kukaan ei ole pystynyt kertomaan minulle syytä siihen, miksei sitä voitaisi toteuttaa. Asia ihmetyttää itseäni, koska piensähkön myynti onnistuu esimerkiksi Saksassa ja Yhdysvalloissa helposti. Jos Suomeen halutaan energiatehokasta rakentamista, niin silloin mielestäni ns. plusenergiatalon (http://fi.wikipedia.org/wiki/Plusenergiatalo) ylijäämän myyminen verkkoon tulisi tehdä mahdollisimman helpoksi.

Rakentamiseen liittyen haluaisin myös vähentää tämänhetkistä pykäläviidakkoa Suomen rakennuslaissa ja helpottaa ns. minitalojen (http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/stub-850) rakentamista Suomeen asuntopulan helpottamiseksi ja tonttimaiden tehokkuuden parantamiseksi. Myöskin lomatonttien kaavoituksen muuttamista ympärivuotiseen asumiseen tulisi helpottaa.