kausti_rantalainen_300x300px

18
Kausti
RANTALAINEN

Media- ja informaatiotekniikan insinööri

Helsinki, Maunula

Olen media- ja informaatiotekniikan insinööri sekä yhdyskuntateknikko. Töissä. Viimeisimmässä pitkäaikaisessa työssäni toimin start up-yrityksessä TV-grafiikkatuotteen testaajana, kehittäjänä ja operaattorina eri puolilla Eurooppaa. Opiskelen Avoimessa yliopistossa.

Syy lähteä ehdokkaaksi on puhtaan pragmaattinen. Kysymys: Miksei kukaan tee mitään? kääntyi ajatukseen: Miksen minä tekisi jotain? Moni seuraa politiikkaa ja mietin miksi vain seurata, koska voi myös osallistua. Olen aiemmin ollut mukana yhdistyksessä, minkä tarkoitus oli saada lisää elävää musiikkia kaupunkiin. Silloinkin mietittiin miksei ole musiikkia, joten aloimme järjestää keikkoja ja pienimuotoisia festareita.

Piraattien vahvuus ja osittainen heikkouskin on ettei piraateilla ole takanaan pitkää ajanjaksoa politiikassa. Pidän vahvuutena sitä, ettei piraateilla ole paikkaa oikeisto- vasemmistoakselilla. Useissa kysymyksissä voi ottaa kantaa ilman, että on pysyttävä tietyissä valmiiksi annetuissa ja mahdollisesti jo vanhentuneissa raameissa. Tulevaisuutta katsoen tällä hetkellä politiikassa keskustellaan liikaa menneisyyden termeillä ja pidättäydytään saavutetuissa eduissa ja ajatusmalleissa. Piraateilla on annettavanaan visioita miltä tulevaisuuden yhteiskunnan tulisi näyttää. Suuret linjaukset tehdään eduskuntatyön kautta, mutta kuntatasollakin on parannettavaa.

Kunnallisvaalien pääteemoina on kaavoitus, päivähoito ja opiskeluasiat sekä terveydenhuolto. Näistä terveydenhoito tulee siirtymään sote-alueille. Itselleni läheisin näistä on kaavoitus. Yhdyskuntateknikon koulutukseen kuului kaavoitusteknisiä kursseja. Helsingin asukasmäärä on ennusteiden mukaan kasvaa mahdollisesti hyvinkin nopeasti. En pidä keskuspuistoon kaavoittamista hyvänä ideana. Yksi mahdollisuus asuntojen lisäämiseen on vanhojen, lähinnä 1960-1990-luvuilla, tehtyjen matalien talojen purku ja kaavoittamalla näiden paikalle korkeampia taloja.

Suuri ongelma kuntapuolella on kilpailutukset. Niiden pitäisi olla läpinäkyviä kaikille osapuolille urakka/kilpailutarjousten hyväksymisen jälkeen. Kaupungilla pystyisi olla verkkopalvelu, missä reaaliaikaisesti voisi seurata kulujen muodostumista sekä urakoiden etenemistä. Jos ja kun Suomi on tietotekniikan kärkimaita, sitä pitäisi ottaa enemmin käyttöön.