Turku-Vesti_Jetro

Jetro VESTI

Filosofian tohtori

Varsinais-Suomi: Turku

Olen Jetro Vesti, 29-vuotias turkulainen matematiikan tohtori. Tällä hetkellä opiskelen opettajan pedagogisia opintoja Turun yliopistolla saadakseni lukio-opettajan pätevyyden.

Miksi juuri Piraattipuolue?

Politiikka on näkemykseni mukaan ollut aina sekä liian puoluekeskeistä että ihmiskeskeistä. Piraattipuolueessa on mielestäni hyvin pyritty haluamaani asiakeskeisyyteen sekä parhaimman argumentin periaatteeseen. Henkilöiden/puolueiden väliset kiistat sekä poliittiset lehmänkaupat tappavat niin hyvän hallintotavan kuin asiakeskeisyydenkin. Piraateissa en ole myöskään törmännyt haitalliseen eturyhmä-politikointiin.

Piraattipuolueessa ei ole puoluekuria tai valtaklikkejä, vaan asiat tehdään avoimesti ja toiminta on muutenkin läpinäkyvää. Puolue ajaa tutkittuun tietoon pohjautuvaa päätöksentekoa ja mielestäni muutenkin parempaa hallintokulttuuria. Piraattipuolue kannattaa myös suorempaa demokratiaa, Sveitsin malliin. Myös perustulon kaltainen julkishallinnon optimointi miellyttää kaltaistani matemaatikkoa.

Puolue ei ole minulle kuitenkaan itseisarvo, vaan oleellista on se, että hyviä asioita tapahtuu, ei se, mikä puolue niitä on tekemässä. Edellä mainittujen seikkojen takia Piraattipuolue tuntui kuitenkin parhaalta vaihtoehdolta asettua ehdolle. Olen aiemmin ollut ehdolla piraattien kautta eduskuntavaaleissa 2011 ja 2015 sekä kuntavaaleissa 2012."