jani_somero

Jani SOMERO

Kokki, muusikko

Helsinki, Pihlajamäki

Muutama sana minusta: Olen 31-vuotias perheellinen mies Helsingin Pihlajamäestä. Perheeseni kuuluu vaimo, kaksi lasta ja kaksi kissaa. Ammatiltani olen ravintolakokki. Intohimoihini perheen ja politiikan lisäksi kuuluu rock-musiikki sen kaikissa alalajeissaan, ilmailu-alan harrastus (mm. lentokonebongaus) ja kitaransoitto.

Persoonana olen suht räväkkä ja suorapuheinen, mutta myös huumorintajuinen. Kanssani on helppoa tulla toimeen. Jos haluat tietää lisää persoonastani, minut löytää usein Helsingin piraattien keskiviikkohengailuista tai jos spottaat kaupungilla piraattien teltan, minut voi aika hyvällä todennäköisyydellä bongata sieltä.

Poliittisesti minua ei voi lokeroida vasemmisto-oikeisto -akselille. Lähes jokainen poliittinen päätös, joka liittyy varsinkin talouteen, pitää tehdä logiikka eikä ideologia edellä. Joskus ratkaisuna voi olla markkinatalous, joskus valtion omistama yhtiö tai virasto (kuten esim. infraratkaisuissa). Sosiaalipolitiikassa päätökset pitää tehdä aina asiakasta ja ihmistä tai eläintä ajatellen ja yhdenvertaisesti. Jos jonkin tittelin minulle haluaa antaa, niin lähimpänä on sosiaaliliberaali, mutta koen itseni enemmän liberaalina sosiaalisella twistillä.

Ennen kuin liityin piraatteihin vuonna 2014, olin poliittinen tuuliviiri. Olen äänestänyt demareita ja kokoomusta, vihreitä ja vasemmistoliittoa, toivoen kunnollista muutosta suomalaiseen politiikkaan ja poliittiseen ilmapiiriin. Kumminkin kun kunnollista muutosta ei tullut, lähdin itse politiikkaan mukaan ja olin ehdolla piraattien listalla eduskuntavaaleissa 2015 ja kuntavaaleissa 2017.

Poliittinen toimintani lähti kunnolla käyntiin piraateista ja ehdoton toimintani huipentuma oli se, kun minut valittiin Helsingin piraattien varapuheenjohtajaksi. Osallistuin jo Helsingin kuntavaalien ohjelman tekoon, mutta varapuheenjohtajakaudellani toimintani piraateissa on ollut erittäin aktiivista. Toimin Helsingin piraattien toimintaryhmässä, jonka tarkoitus on järjestää esim. piraattien telttailuja tapahtumissa. Seuraan myös kunnanvaltuutettumme politiikan tekoa avustaen siinä, missä voin ja osaan.