jani-somero

Jani SOMERO

Helsingin piiriyhdistyksen varapuheenjohtaja,
ravintola-alan opiskelija, muusikko

Helsinki, Pihlajamäki

Olen 30-vuotias duunari Helsingin Pihlajamäestä. Perheeseeni kuuluu kihlattuni, pieni poikani ja kaksi kissaa. Intohimoni on perheeni, rock-muusiikki kaikissa alalajeissaan ja keilaus.

Lähdin mukaan politiikkaan, koska minua häiritsee suuresti vanhojen puolueiden jämähtäneisyys ja ummehtuneet ideologiset tavoitteet. Päätöksenteko pitää perustua logiikkaan, rationaaliseen ajatteluun ja tieteeseen. Tätä piraattipuolue suorastaan korostaa.

Suurin motivaattori politiikkaan ja vaikuttamiseen on omat kokemukseni. Olen ollut niin työttömänä kuin työllistettynä ja jotain siltä väliltä. Nykyinen tukiviidakko ja byrokratiahelvetti vaatii korjausliikkeen: PERUSTULO! Nykyinen järjestelmä ei tilastojen valossa motivoi työntekoon. Henkilökohtaisesti järjestelmä tuntui nöyryyttävältä. Jos saat edes kesätyön itsellesi järkättyä, niin se heti vaikuttaa loppuvuoden tukiin. Tämä ei ole oikein.

Toinen asia, joka häiritsee suuresti, on holhoavat lait, säädökset ja määräykset. Tilastojen valossa ne maksavat meille työpaikkamme.

Jos minut valitaan vaikuttamaan, lähden vahvasti ajamaan Suomea kohti Eurooppaa enkä 1881 perustettua raittiusliikettä. Tutkimusten valossa ihmisten asenteet alkoholia ja päihteitä kohtaan ovat muuttuneet. Muutetaan lait vastaamaan tätä päivää ja samalla luodaan muutama työpaikka siinä sivussa. Annetaan yrittäjien yrittää!

Muut asiat, jotka ovat lähellä sydäntä: Yksilönvapaus, tasa-arvoinen avioliittolaki ja tasa-arvoinen kohtelu kaikille. Haluan olla myös vaikuttamassa kulttuuriasioissa ja ajaa esim. parempaa musiikkikulttuuria meille ”tavallisille tallaajille”. Laitetaan yhdessä vanha valta vaihtoon ja tuoretta tilalle!