aku-talikka-web

Aku TALIKKA

Hämeen piiriyhdistyksen hallituksen jäsen
FM, matematiikan, fysiikan ja tietotekniikan opettaja

Hämeenlinna

Hämeenlinna on ikuinen kotikaupunkini, joskin opiskelin opettajaksi Jyväskylässä (fy-ma-tvt). Painotan ennaltaehkäisevää asioiden hoitoa (mukaanlukien laadukas, saavutettava varhaiskasvatus ja lähikoulut) sekä homeongelmien nopeaa ja tarmokasta ratkaisua.

Viime vuosina olen pääasiassa työskennellyt koululaisten, opiskelijoiden, maahanmuuttajien, työttömien ja eläkeläisten parissa erilaisissa opetustehtävissä. Muutenkin harrastan mm. vapaaehtoisjärjestöissä ihmisten auttamista esim. tietokoneiden ja suomen oppimisen kanssa.

Peruskoulutukseltani olen fysiikan, matematiikan ja tietotekniikan opettaja. Opiskelen lisäksi avoimessa yliopistossa suomen kieltä. Edellisissä kunnallisvaaleissa olin Hämeenlinnan Vihreiden listoilla. Vuoden 2015 alussa siirryin Piraattipuolueen jäseneksi.

Kunnissa on tarpeen kehittää uudenlaisia yhteistyömuotoja ohjattuun vapaaehtoistoimintaan ja työllistymistä edistäviin palveluihin esimerkiksi kokeilemalla eläkeläisten, työttömien, nuorten ja maahanmuuttajien yhteistoimintaa tietotekniikan, kielen ja kulttuurin oppimisessa sekä muussa yhdessäolossa ja avussa sopivilla osallistavilla menetelmillä.