ahto-apajalahti

Ahto APAJALAHTI

Helsingin piiriyhdistyksen puheenjohtaja,
filosofian maisteri (historia)

Helsinki

Olen helsinkiläinen filosofian maisteri. Alani on Suomen ja Pohjoismaiden historia, josta valmistelen väitöskirjaa Helsingin yliopistossa. Työskentelen tieteellisissä tutkimustehtävissä.

Synnyin 15.3.1988 keskiluokkaisen yksinhuoltajaäidin pojaksi Helsingissä. Siitä lähtien olen asunut Kallion kaupunginosassa. Olen nähnyt aitiopaikalta muutoksen, jonka edetessä hieman kulahtaneesta entisestä työväenkaupunginosasta tuli urbaanin kulttuurin keskipiste Kallio-liikkeineen ja pöhinöineen. Tänne muutti sisäsiistejä korkeakouluopiskelijoita ja luovaa luokkaa, ja rap-artisti Seppo Lampela sai aiheen sanailla, että "landet pysyy Kallios leikkimäs stadilaist".

Mikäs siinä. Helsinki on aina ollut paitsi syntyperäisten stadilaisten, myös maalta- ja maahanmuuttajien sekä erinäisten läpikulkijoiden paikka, kuten kaikki aidot kaupungit viime vuosituhansina.

Olen ollut Piraattipuolueessa mukana vuodesta 2008, puolueen perustamisesta lähtien. Toimin puolueen varapuheenjohtajana vuosina 2010-2014 ja Piraattinuorten puheenjohtajana vuosina 2014-2015. Olen ollut piraattien ehdokkaana eduskuntavaaleissa 2011 ja 2015 sekä nyt 2019, europarlamenttivaaleissa 2014 ja kuntavaaleissa 2012 ja 2017.

Yleisesti politiikassa olen liberaali: kannatan valinnanvapauden lisäämistä, vastustan turhaa holhousta ja haluan, että jokaista kohdellaan yksilönä eikä osana massaa. Haluan olla pienen ihmisen puolella järjestelmää vastaan.

Kunnissa huomio on kohdistettava laitoksissa ja viranomaisten pakkotoimenpiteiden piirissä olevien asemaan: lastensuojelun asiakkaiden, vanhusten, vammaisten, potilaiden ja koululaisten oikeusturvaan ja ihmisarvoiseen sekä yksilölliseen kohteluun.

Tämä on, valitettavasti, radikaali ajatus.