Terrorismintorjunnassa ei saa jyrätä kansalaisoikeuksia

Piraattipuolueen lehdistötiedote
14.11.2015 klo 14.20
VAPAA JULKAISTAVAKSI

Piraattipuolue tuomitsee jyrkästi Pariisin terrori-iskut ja ottaa osaa omaisten suruun. Ranskaa eilen kohdannut kriisi on lehtitietojen mukaan pahimpia Euroopassa sitten toisen maailmansodan.

Kriisissä on syytä muistaa kuitenkin pitää järki päässä ja jäitä hatussa, mitä kansalaisoikeuksiin tulee. Suomalaiset poliitikot ovat jo ennättäneet iskun tiimoilta kommentoida yhtä ja toista. Viranomaisten valtaoikeuksia halutaan kasvattaa ja nettivalvontaa kiristää, vaikka esimerkiksi Ranskassa Charlie Hebdo -iskujen jälkeen valmistellut vastaavat lait eivät kyenneet estämään eilisen terroritekoja.

Vapaa kansalaisyhteiskunta on puolustamisen arvoinen. Piraattipuolue toivoo viranomaisilta ja vallanpitäjiltä malttia kriisin hoidossa ja toivoo, ettei Pariisin tragediaa käytetä keppihevosena kansalaisoikeuksien polkemisessa.

Lisätiedot:

Janne Paalijärvi
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
040 527 5470
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

1 Comment

  1. Hannu Makarainen 15.11.2015
    Reply

    Pariisin murhenäytelmä osoittaa, että me kaikki tarvitsemme ratkaisuja emmekä vain lisää lakeja. Massaurkintalait mahdollistavat tavallisen, suomalaisen perheenäidin kokonaisvaltaisen kyttäämisen. Lakien tehtailu on vain näennäisesti helpompaa kuin lähteä ratkaisemaan terrorismin todellisia syitä.

    Onneksi Piraattipuolue ei ole ihan yksin tässä kannanotossaan. Verkkoteknologian ammattilainen Pasi Hurri on myös ottanut omassa kirjoituksessaan kantaa omien kansalaisten kyttäämistä vastaan http://pasihurri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206553-omien-kansalaisten-urkintaa-keinolla-milla-hyvansa

Leave your comment