Sipilän hallitus hävittämässä Suomesta satojen miljoonien tietotekniikkabisneksen

Piraattipuolueen lehdistötiedote
24.08.2015 klo 09:30
Vapaa julkaistavaksi heti

Sipilän hallitus hävittämässä Suomesta satojen miljoonien tietotekniikkabisneksen

Piraattipuolue on raivoissaan Sipilän hallituksen aikeista aloittaa verkkovakoilulain valmistelu. Lain voimaantulon jälkeen viranomaisilla olisi täydet valtuudet valvoa kaikkea Suomen rajat ylittävää Internet-liikennettä. Lainvalmistelijat väittävät lain auttavan terrorismintorjunnassa. Tulilinjalle joutuu kuitenkin samassa kansalaisten ja Suomessa majaansa pitävien yritysten yksityisyydensuoja.

NSA-tyyppinen tiedustelulaki olisi katastrofaalinen suomalaiselle teknologiateollisuudelle. Lain realisoiduttua se voisi ajaa mittavia ulkomaalaisia ja kotimaisia konesali-investointeja pois Suomesta. Piraattipuolue haluaa kysyä Sipilän hallitukselta, onko meillä tosiasiallisesti varaa heittää satojen miljoonien, ehkä jopa miljardien arvosta tietotekniikkaliiketoimintaa ulos maasta vain siksi, että leikimme torjuvamme terrorismia?

Sisäministeriön ja puolustusministeriön vaatimukset tiedustelulakiin esitettäneen puolentoista vuoden kuluttua. Suunnitteilla oleva ennennäkemätön kansalaisten yksityisyydensuojan heikennys vaatii luonnollisesti myös perustuslain muutosta. On voin toivottava, että järjen äänet voittavat eduskunnassa ja massavalvonta jää toteutumatta.

Lisätietoja antavat:

Janne Paalijärvi
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
040 527 5470
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Hannu Mäkäräinen
Helsingin Piraatit
044 99 07 468
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

12 Comments

 1. Dolan setä 24.8.2015
  Reply

  Piraatit on vaan vihasia kun ei voi enää warettaa kun uusi laki tulee voimaan :DDD

 2. jph 24.8.2015
  Reply

  voisko tästä kyhätä nyt jonkin vasta-adressin kasaan?

 3. Kautsu 24.8.2015
  Reply

  Dolan setä: Taidat olla niitä lampaita, jotka ovat vain niin helvetin tyhmiä, etteivät tajua omistajan olevan viemässä sinua teuraaksi.

  Verkkovalvotalaki ei ole kenenkään muun kuin pienen eliitin etu. PIeni eliitti taitaa oikeasti pelätä, että kansa nousee kapinaan. Verkkovalvontalaki kohdistuu tavallisiin kansalasiiin, ei piraatteihin.

  Dolan: MIelestäsi on ihan oikein, että isot lakifirmat tekevät lainsäädännön pulestasi TTIP:n kautta. Lisäksi mielestäsi on varmasti oikein, että paljon kaivatut innovaatiot valuvat teollisuusvakoilun kautta USA:n yliopistojen ja valtion käyttöön ilman, että meille jää muuta kuin maksajan rooli?

 4. Lapinmies 24.8.2015
  Reply

  Ei tuo Sipilän porukan esitys warettamista estä, eikä myöskään terroristien salaista viestintää.
  TOR-verkko nyt esimerkkinä millä homma kierretään.
  Vain yhden mainitakseni.
  Suunniteltu koko lakimuutos täysin tavallisten ihmisten ja yritysten seurantaan jotka eivät huolehdi tietoturvastaan mitenkään.

 5. Kautsu 24.8.2015
  Reply

  Dolan setä ei taida tajuta, että käytännössä kaikki hänen kirjoittamanssa Skype-viestit ja gmail sekä hotmail sähköpostit kulkevat Suomen rajojen yli, vaikkei tarvetta olisi, jotta näiden viestien sisältö saataisiin “parempiin käsiin” “yhteiskuntarauhan ylläpitämiseksi”.

 6. Kautsu 24.8.2015
  Reply

  Tosin jo nyt käytännössä kaikkin Office 360 käyttävät antavat kaiken tuottamansa NSA:lle jaettavaksi edelleen sopiville tahoille teollisuusvakoiltuna. NSA on pakottanut amerikkalaiset yritykset siihen, että niidne pilvipalvelut kuljettavat viestit USA:n kautta tätä tarkoitusta varten.

 7. Magia 25.8.2015
  Reply

  Onko Piraattipuolue lähettänyt tämän tekstin hallitukselle tai vastaavalle? Ja mikä oli heidän vastauksensa jos sellaista kuului?

 8. Caoutchouc 26.8.2015
  Reply

  Piraattiyhdistys (entinen puolue) kuvittelee, että muut jaksavat lähteä mukaan heidän nörttikiihkoiluunsa.

  Äänestäjät kertoivat kuitenkin mielipiteensä, joten tällainen “virallisuus” on lähinnä säälittävää. Oikein “vapaa julkaistavaksi heti”. Onneksi ei tarvinnut odottaa tällaista mahtavaa tiedotetta enempää.

 9. Hannu Makarainen 27.8.2015
  Reply

  Piraattipuolue ei ole puoluerekisterissä vaan yhdistysrekisterissä. Vaaleissa piraatteja äänesti +10k äänestäjää enempi kuin edellisissä eduskuntavaaleissa.

  Millä tavoin Suomi on parempi maa ja yhteiskunta, kun piraattien ajamat asiat eivät ole edustettuina eduskunnassa?

 10. Ei tule mitään 31.8.2015
  Reply

  Tor on ansa vajakeille.

  Kansainvälinen valkokaulusrikollisuus, muun muassa rakennusfirmojen latvialaiset kuittiyhtiöt, kärsisivät liikaa verkkovalvonnasta. Ei mene läpi Suomessa.

  Pilvipalveluun voi luottaa kuin suomalaiseen pankkiin. Tai kanadalaiseen deittipalveluun.

Leave your comment