Piraattipuolue tyrmistyi sananvapaustapahtuman perumisesta Maailma kylässä -festivaaleilla

Piraattipuolueen lehdistötiedote
18.5.2015 klo 22.00
Vapaa julkaistavaksi heti

Piraattipuolue tyrmistyi sananvapaustapahtuman perumisesta Maailma kylässä -festivaaleilla

Kehitysyhteistyöjärjestö Kepa ry on peruuttanut Maailma kylässä -festivaalille suunnitellun Sananvapauskylä-messuosaston. Osastolla oli tarkoitus käsitellä uskonnollisia sananvapausteemoja taiteen keinoin. Mukana olisi ollut teoksia esimerkiksi Minä olen Charlie -näyttelystä ja sarjakuvataiteilija Ville Rannalta. Osa teoksista olisi sisältänyt kuvia profeetta Muhammedista. Näiden teoksien osuus olisi kuitenkin ollut vain pieni osa koko näyttelystä, ja ne tarjouduttiin tarvittaessa esittämään myös erillään muusta näyttelystä.

Piraattipuolue on tyrmistynyt sananvapaustapahtuman perumisesta. Julkisuudessa Kepa ry on esittänyt perumisperusteeksi suojelupoliisin uhka-arviota. Piraattipuolueen saamien tietojen mukaan tilaisuuteen ei kuitenkaan kohdistunut minkäänlaista konkreettista turvallisuusuhkaa, vaan kyseessä on ollut ainoastaan pelko siitä, että osa festivaalivieraista loukkaantuisi piirretyistä profeetan kuvista.

On äärimmäisen huolestuttavaa, että taidetta sensuroidaan länsimaissa uskonnollisin perustein. Piraattipuolue tuomitsee jyrkästi tapahtuneen ja toivoo, että nyt sensuroitu tapahtuma voitaisiin myöhemmin toteuttaa jossain muussa yhteydessä. Puolue on myös harmissaan taiteilijoiden, journalistien, opiskelijoidan ja muiden sananvapausaktiivien puolesta, joiden arvokas työpanos valui nyt hiekkaan.

“Ei ole oikein, että pelko määrittää sen, minkälaista taidetta voimme turuilla ja toreilla esittää”, toteaa Piraattipuolueen tiedottaja Satu Immonen.

“Mikäli suostumme ääriuskonnollisten, kuviteltujen tai todellisten uhkien edessä kaventamaan sananvapauttamme, terroristit ovat jo voittaneet”, jatkaa puolueen varapuheenjohtaja Janne Paalijärvi.

Lisätietoja antavat:

Janne Paalijärvi
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
040 527 5470

Satu Immonen
Tiedottaja, Piraattipuolue
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
045 310 2343

2 Comments

 1. Reply

  “Majoita pakolainen omaan kotiisi” lukee eri medioissa,

  http://www.vauva.fi/keskustelu/4567337/ketju/pakolaisten_majoittaminen_oma_koti

  minä taasen sanon että naisten säkittäminen kuriin!

  Eli jos asun kimpassa somalinaisen kanssa,

  http://tinypic.com/view.php?pic=287f5uf&s=6#.VeqmWPmUd8F

  niin minä ostan hänelle syntymäpäivä- tai joululahjaksi Suomen lippu bikinit.

  Tosin asuntoni on erään vammaispalvelusäätiön tukiasunto, johon ei saa ottaa kämppäkavereita (täytyy varmaankin mennä naimisiin ensin.)

  Sitä paitsi etusijalla on koditon ystäväpariskuntani.

Leave your comment