Piraattipuolue aloittaa kannattajakorttien keräämisen

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi heti
24.4.2015 klo 12:45

Piraattipuolue aloittaa kannattajakorttien keräämisen

Piraattipuolue aloittaa kannattajakorttien keräämisen 24.4. saadakseen puolueen takaisin puoluerekisteriin. Kannattajakortin sähköistä allekirjoitusmahdollisuutta ei Oikeusministeriön mukaan toistaiseksi ole saatavilla, sillä varoja palvelun järjestämiseen ei ole ollut. Jotta puolue saadaan rekisteriin, tarvitsee kannattajakortteja kerätä yhteensä 5000.

Kannattajakortin allekirjoittaminen ei edellytä puolueen jäsenyyttä, ei tee allekirjoittajasta puoleen jäsentä eikä muutoinkaan sido mihinkään. Kannattajakortin voi täyttää kuka tahansa, jolla on Suomessa äänioikeus.

”Viiden tuhannen allekirjoituksen kerääminen on sinällään huvittava tilanne, kun puolue on juuri saanut yli 25 tuhatta ääntä vaaleissa ja kasvattanut kannatustaan yli 66%. Keräys on kuitenkin hyvä tilaisuus levittää lisää tietoutta piraateista.” kommentoi Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Pasi Palmulehto

Piraattipuolue tulee jälleen jalkautumaan toreille ja kaduille ympäri Suomea keräämään allekirjoituksia, mutta lisäksi kortin voi helposti tulostaa ja palauttaa postitse. Tarkemmat ohjeet kortin täyttöön osoitteesta http://allekirjoita.fi

Lisätiedot:

Jonna Purojärvi, tiedottaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

Janne Paalijärvi, varapuheenjohtaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 40 527 5470

14 Comments

 1. Tuomas 24.4.2015
  Reply

  ”[…] kommentoi Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Pasi Palmulehto.”
  Ja lisätietoja saa Janne Paalijärveltä, joka on myös varapuheenjohtaja? Entä mikä on Jonna Purojärven tehtävä/asema?

  Harmi, etten voi sähköisesti allekirjoittaa korttia. Pitääkö nämä 5000 kannattajaa kerätä aina uudelleen, jos ei tule valituksi vai miten puoluerekisteristä putoaa pois?

 2. Jonna Purojärvi 24.4.2015
  Reply

  Meillä on kaksi varapuheenjohtajaa, ja näemmä on jäänyt minun titteli kertomatta 🙂 Kiitos huomautuksesta! Olen siis tiedottaja. Painovirhepaholaisia.

  Kannattajakortit tulee kerätä uudelleen, jos ei kaksissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa ole tullut valituksi. Juuri menneet vaalit olivat puolueen historia toiset vaalit, joten nyt on tämä täytynyt jälleen käynnistää.

 3. Äänestäjä 24.4.2015
  Reply

  Muistakaahan laittaa tiedotetta myös milloin jalkaudutte ja mihin.
  I’ll be there.

 4. Ville 24.4.2015
  Reply

  Olisi kyllä kätevää jos tämänkin voisi täyttää sähköisesti. Noh pitänee postilla pistää tulemaan, vai onko Lappeenrantaan/Imatralle tulossa allekirjoitusten kerääjiä. Voisi tulla samalla turisemaan niitä näitä.

 5. J 24.4.2015
  Reply

  Tässähän on myös hieno tilaisuus värvätä uusia aktiiveja keräämään kannattajakortteja, vaikkapa juuri Lappeenrantaan ja Imatralle. 🙂

 6. Jonna Purojärvi 24.4.2015
  Reply

  Seuratkaa paikallisten piiriyhdistyksienne Facebook-sivua tai muuta mediaa, jossa niistä ilmoitetaan paikallisesti. Lisäksi tuolta allekirjoita.fi linkin takaa löytyy yhteystietohenkilöitä, joihin voitte ottaa yhteyttä ja saada sekä lisätietoja keräysajoista ja -paikoista sekä kysellä muistakin mieltänne askarruttavista kysymyksistä aiheen suhteen.

 7. Tuuz 24.4.2015
  Reply

  Kannattaa varmaan laittaa tuonne allekirjoita.fi sivulle yksi malliesimerkki, jotta tulee puolueen nimi ja muut tiedot täysin oikein kannattajakortteihin (oletan että ovat tarkkoja tästä). Löytyi nimittäin vähän mutkien takaa virallinen nimi Piraattipuolue r.p.

 8. Jonna Purojärvi 24.4.2015
  Reply

  Tuolta sivulta ladattavassa kannattajakortissa on valmiiksi Piraattipuolue ry, jota nimeä tulee kannattajakortissa käyttää. r.p tarkoittaa rekisteröityä puoluetta, jota puolue ei siis ole, ennen kuin kannattajakortit ovat kasassa. Siellä on myös kokonainen mallikappale näkyvissä pienellä.

 9. Tuuz 24.4.2015
  Reply

  Kiitos niinpä on – eivät vain näkyneet mobiililaitteella.

 10. Wexi 7.5.2015
  Reply

  Onkos tuo Franzeninkadun toimitila auki päivisin? Oon huomenna työmatkalla Helsingissä ja kävelen siitä ohi niin voisin tiputtaa pari kannattajakorttia sinne siinä samalla…

 11. Reply

  Wexi: Jos kukaan ei ole paikalla, voit tiputtaa sen postiluukusta sisään. Tällöin kannattaa kuitenkin käyttää jotain kirjekuorta, johon kirjoitat ”Piraattipuolue”, sillä samaan osoitteeseen tulee paljon myös Piraattinuorten postia. Kirje napataan sitten hyvään talteen.

 12. tommi niemi 25.11.2015
  Reply

  Löytyykö puolueesta intoa toteuttaa kyseinen palvelu avoimena koodina ja tarjota sitä varattomalle ministeriölle. Ei kuitenkaan mikään amerikantemppu.

Leave your comment