Piraattipuolueen kannatus nousi merkittävästi koko maassa

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi heti
21.4.2015 klo 14:40

Piraattipuolueen kannatus nousi merkittävästi koko maassa

Piraattipuolueen kannatus nousi sunnuntaina päättyneissä eduskuntavaaleissa 66 prosentilla. Alustavan laskennan perusteella puolue sai koko maassa 25 105 ääntä, eli 10 002 ääntä enemmän kuin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Piraattien osuus kaikista annetuista äänistä nousi edellisistä eduskuntavaaleista 0,3 prosenttiyksikköä, nostaen kokonaiskannatuksen 0,8 prosenttiin.

Korkeinta kannatus oli Helsingin vaalipiirissä, jossa piraatit saivat 1,4 prosenttia äänistä. Puolue oli suosittu myös Uudenmaan (1,1%) ja Pirkanmaan (1,1%) vaalipiireissä. Piraattipuolue osallistui Lapin vaalipiirissä eduskuntavaaleihin ensi kertaa ja ohitti RKP:n  0,3:lla prosenttiyksiköllä.

“Piraattipuolue on suosittu etenkin akateemisten nuorten keskuudessa. Hyvänä esimerkkinä tästä on Espoon Otaniemi, jossa piraateilla oli lähes 11 prosentin kannatus”, kertoo puolueen varapuheenjohtaja Janne Paalijärvi.

Valtakunnallisesti puolueen kovin ääniharva oli fysiikan tohtori ja pitkän linjan IT-yrittäjä Petrus Pennanen, joka sai Helsingin vaalipiirissä lähes 2 000 henkilökohtaista ääntä. – Tällä tuloksella saisimme kaksi piraattia kaupunginvaltuustoon, Pennanen summasi vaalivalvojaisissa pitämässään puheessaan.

Saatuun äänisaaliiseen ollaan erittäin tyytyväisiä. Vakaa kasvu antaa tukevan pohjan toiminnan kehittämiselle ja yhteiselle uurastamiselle tulevaisuuden eteen. Puolue kiittää lämpimästi kaikkia äänestäjiään ja suuntaa katseensa kohti vuoden 2017 kunnallisvaaleja, joissa menestyminen näyttää eduskuntavaalien tuloksen perusteella lupaavalta.

– Ehdokkaiden laatu ja alueellinen kattavuus on parantunut vaali vaaleilta ja on syytä olettaa, että linja jatkuu samanlaisena, lisää puolueen tiedottaja Jonna Purojärvi.

Koko maan äänimäärät ja kannatuksen kasvu vaalipiireittäin:

Helsinki: 5098 / 1,4% / +0,6%
Uusimaa: 5883 / 1,1% / +0,5%
Pirkanmaa: 3032 / 1,1% / +0,2%
Varsinais-Suomi: 2091 / 0,8% / + 0,2%
Satakunta: 386 / 0,3% / +0,3%
Häme: 1645 / 0,8% / +0,3%
Kaakkois-Suomi: 1087 / 0,4% / +0,2%
Savo-Karjala: 1264 / 0,6% / +0,4%
Vaasa: 927 / 0,4% / +0,1%
Keski-Suomi: 1263 / 0,8% / +0,0%
Oulu: 1609 / 0,6% / +0,3%
Lappi: 820 / 0,8% / + 0,8%

Lisätiedot:

Jonna Purojärvi, tiedottaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

Janne Paalijärvi, varapuheenjohtaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 40 527 5470

16 Comments

 1. Reply

  Seuraaviin vaaleihin jätetään sitten nämä “vitsiehdokkaat” pois kokonaan. Eiköhän se tullut selväksi, ettei näillä mitään äänivyöryä kerätä. Monet jättivät äänestämättä puoluetta, koska sitä ei voi vielä ottaa vakavissaan Hammasharjagerbiili-vitsien vuoksi.

  Annetaan Muutos2011 sun muiden profiloitua niinä hauskoina meemi-ehdokkaina, jos sillä tavalla ei saa kerättyä kuin pari sataa ääntä kuitenkaan.

 2. nimim 21.4.2015
  Reply

  Opitaanvirheistä: Vitsiehdokkuuksissa oli varmasti puolensa, ei sitä tarvitse teilata virheeksi. Ensikerralla voisi kyllä jättää pois.

 3. mickeblaster 21.4.2015
  Reply

  Jollainhan sitä julkisuutta on saatava kun valtamedia sensuroi piraattipuoluetta aika rankalla kädellä… ylen ja mtv:n vaali lähetysten aikana en kuullut kertaakaa sanaa piraattipuolue lisäksi sitä ei näkynyt palkkina ruudussa kuten 2011 näkyi…

 4. Olli Markkanen 21.4.2015
  Reply

  Älä viitsi. Hansi keräsi Lapissa sen kymmenen kertaa enemmän kuin minä. Vei yksin 0,5% alueen äänistä, mikä on sama kuin mitä Petrus vei Helsingissä ja mitä puolue keskimäärin otti edellisissä vaaleissa.

  Hansi teki ihan törkeästi töitä näiden vaalien eteen ja upotti omaa rahaakin. Niin motivoituneen ehdokkaan kanssa oli hienoa tehdä asioita. Motivaatio ei myöskään loppunut tähän vaan Hansi alkoi juonimaan jo seuraavia vaaleja meidän kanssa valvojaisissa.

 5. Ollin Kurjuus 22.4.2015
  Reply

  Laskikos kukaan, kuinka kauas vielä jäätiin, että olisi saatu ehdokas läpi?

 6. Sari 22.4.2015
  Reply

  Hansi teki ihan hyvää työtä. Enemmän minua häiritsi YLE:n vaaligalleriassa tämä nimeltä mainitsematon neiti, joka vastasi lähes kaikkeen ettei tiedä. Kyllähän miesvaltaiseksi mielletty puolue naiskauneuttakin tarvitsee, mutta ei nyt sentään päästetä ketään ehdokkaaksi pelkan kauniin naamataulun takia.

 7. Reply

  Onko ollut puhetta puolueen nimen muuttamista uskottavammaksi? Ymmärrän että kesken puolueen kasvamisen voisi olla vaikea ajatus muuttaa nimeä, mutta Piraattipuolue nimenä antaa ymmärtää että puolueen ainoa agenda on vapauttaa netti piratismi.

  Miten olisi esimerkiksi:
  Liberaali kansanpuolue

  • Reply

   Jos nimeä aletaan vaihtaa, niin Ultraliberaalit olisi ihan kelvollinen vaihtoehto. Kuvaisi puolueen virallista linjaa paremmin kuin nykyinen nimi.

 8. Sari 22.4.2015
  Reply

  Mielestäni Piraattipuolue on hyvä nimi. Jos joku vieroksuu puolueohjelmaa puolueen nimen perusteella, ehkä kyseinen henkilö ei kuulu tähän puolueeseen.

 9. testaakaikkee 22.4.2015
  Reply

  Eikös yksi Liberaali jotain nimellä kulkenu puolue jo lopetettu, kyllähän nuo prosenttiosuudet näyttää pienelät vielä mutta täältä noustaan eikö vään! 🙂 keski-suomessa ei yhtään noussut kannatus, yritin kavereille puhua et piraateilla on paljon hyviä ideoita että kannattaa tutustua mutta paljon on noita nukkuviakin -_-

 10. Äänestäjä 24.4.2015
  Reply

  “Jos joku vieroksuu puolueohjelmaa puolueen nimen perusteella, ehkä kyseinen henkilö ei kuulu tähän puolueeseen.”

  Ei kyse ole siitä kuuluuko joku tähän puolueeseen, vaan siitä että haluaako ko. henkilö äänestää puoluetta.
  Mitä vaalien kuluessa juttelin tuttujen ja puolituttujen kanssa asiasta, lähes poikkeuksetta kaikilla oli käsitys että piraattien ainoa agenda on ajaa nörttien tavoitetta saada piratismi lailliseksi.
  Valistuksen jälkeen moni totesi ettei Piraatit pöllömpi puolue olekaan, mutta tuo nimi herättää vain yhden mielikuvan, valitettavasti.

 11. zgs 24.4.2015
  Reply

  Tehkää brändinkiillotuskampanja. Youtubeen esim hauskoja videoita teidän periaatteista ja loppuun vasta paljastus kuka videon takana on. Hyvänä esimerkkinä DNAn elämä on kampanja joka on kestänyt vuosia mutta paranee aina vaan.

 12. Laura Kataja 24.4.2015
  Reply

  Minä aikoinaan harmittelin, ettei porukka keksinyt “kaapata” Liberaalista kansanpuoletta. Siinä olisi ollut valmis puolekoneisto ja perinteikäs nimi.

 13. Aku 27.4.2015
  Reply

  Puoleen nimi on onneton 🙁 Tosin niin on liberaalikin, sanan hahmo on onomatopoeettisesti lepsu. Sliipparit pilasi sen viemäriteeveessä. Nuorsuomalaiset oli aika hyvä.

 14. Julia 26.11.2015
  Reply

  Miksi demarit vaukttiaa te4ysin voimattomilta Kataisen rinnalla? Syyllisen kaapukin komistaa jo demareita ne4kyve4sti.Milloin demarit toteaa tilanteen ja lopettaa Kataisen juoksupoikana olemisen.Luulisi jo keskustankin kohtalon viime vaalikaudelta avaavan re4hme4isinme4tkin silme4t.Nykymenolla Urpilainen vie demarit vaalitappioon seke4 EU- ette4 eduskuntavaaleissa. Suomi on siten palaamassa Putkosen povaamaan kolmen suuren puolueen aikaan. Demarit putoaa taistelemaan paikasta auringossa keskikastiin vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa.Olisiko jo hallituksestaeron aika?

 15. Pingback: Mennyttä ja tulevaa, osa 2015 – itQ

  […] osui aika lähelle, joskin alakanttiin: veikkasin 0,6 % kannatusta, kun tulos oli kunnioitettavat 0,8 %. Joka tapauksessa puoluerekisteristä tiputtiin, mikä tarkoittaa, että kannattajakortteja […]

  Vastaa

Leave your comment