Piraattipuolueelta palvelu verkkosensuurin ohittamiseksi

Lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi 2.4.2015 klo 09.00.

Piraattipuolueelta palvelu verkkosensuurin ohittamiseksi

Piraattipuolue alkaa tarjota VPN-teknologiaan pohjautuvaa ratkaisua verkkosensuurin ohittamiseksi. Internet-yhteyden päällä toimiva turvallisuusratkaisu ohittaa kaikkien Suomen operaattoreiden estolistat ja mahdollistaa verkkoliikenteen anonymisoinnin. Palvelua tarjotaan puolueen jäsenille, joita on jo yli 4000.

”Näyttää siltä, että me olemme ainoana puolueena puolustamassa perustuslain 12 §:ää: oikeutta lähettää ja vastaanottaa tietoa kenenkään sitä ennalta estämättä. Lain tarkoitus on taata ilmaisunsuoja kaikille vallankäytön arvostelijoille, ja sitä rajoitetaan lähinnä  totalitarismin rajoilla liikkuvissa valtioissa”, jyrähtää puolueen puheenjohtaja Tapani Karvinen, viitaten 10.3. hyväksyttyyn lakiesitykseen tekijänoikeuslain muuttamisesta.

Tarjottu lisäsuoja piilottaa käyttäjän verkko-osoitteen näkyvistä, näin suojaten ilmeisimmältä tavalta seurata verkon käyttäjiä. Lisäsuoja tarjoaa myös keinon kiertää Ruotsin puolustusvoimien tiedustelupalvelu FRA:n harjoittama verkkovakoilu. Lähes kaikki suomalaisten ulkomaille kohdistuva verkkoliikenne kulkee Ruotsin läpi.

”Jatkuvasti lisääntyvä verkkosensuuri hävisi taistelunsa jo ennen kuin se alkoi. Monesti olemme saaneet nähdä, miten tätä päivää ymmärtämättömät jäärät yrittävät rajoittaa verkon käyttöä, ja aina rajoitukset poikivat enemmän kiertoteitä ja mahdollisuuksia”, summaa puolueen varapuheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Palvelu on toteutettu OpenVPN-tekniikalla, jolla suojattua liikennettä ei nykytietojen mukaan voi purkaa myöskään Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto, NSA. Käyttäjien oman harkinnan varaan jää, mitä selainta tai verkkopalveluja he käyttävät.

Lisätietoja

Pasi Palmulehto, varapuheenjohtaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2340

Tapani Karvinen, puheenjohtaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2344

Jonna Purojärvi, tiedottaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

 

 

Ohjeet jäsenille löytyy täältä: http://vpnohjeet.piraatit.fi/