Piraattipuolue jätti tekijänoikeudet vaaliohjelmastaan

Lehdistötiedote
12.11.2014 klo 20:00
Vapaa julkaistavaksi heti

Piraattipuolue jätti tekijänoikeudet vaaliohjelmastaan

Piraattipuolueen syyskokouksessa hyväksytty vaaliohjelma pyrkii lisäämään yksilöiden hyvinvointia ja osallistumiskykyä. Vaaliohjelmassa vaaditaan muun muassa internetin perustuslakia, perustuloa sekä yleisen sääntelyn vähentämisen ohella aukioloaikojen täyttä vapautusta. Lisäksi demokratian kehittämiseksi esitetään siirtoäänivaalitapaa sekä puoluetuen jakamista äänikohtaisesti.

”Lukuisten kansalaisaloitteiden kohtalo osoittaa, että tekijänoikeus- ja patenttijärjestelmän ongelmia on mahdotonta korjata vallitsevassa poliittisessa ilmapiirissä. Ensin täytyy siis vaikuttaa keskeiseen ongelmaan ja pyrkiä tasa-arvoistamaan demokratia”, valaisee puheenjohtaja Tapani Karvinen.

Valinnanvapaus korostuu etenkin vaaliohjelman opetusta ja oppimista käsittelevässä osiossa. Monimuotoisuutta vaaditaan niin opetusmateriaalehin, oppiympäristöihin kuin kielivalintaankin. Puolueen perusarvot ovat yksilönvapaus ja yhdenvertaisuus.

Lisätiedot:

Vaaliohjelman voi lukea kokonaisuudessaan täältä ja päivitetty puolueohjelma löytyy täältä.

Tapani Karvinen, puheenjohtaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2344

Jonna Purojärvi, tiedottaja
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
+358 45 310 2351

0 Comments

Leave your comment