Piraattipuolueen eurovaaliehdokas Peter Sunde pidätetty

Piraattipuolueen lehdistötiedote
Vapaa julkaistavaksi heti
31.05.2014 klo 22.25

Piraattipuolueen eurovaaliehdokas Peter Sunde pidätetty

Piraattipuolueen eniten ääniä saanut eurovaaliehdokas, The Pirate Bayn taustahahmona tunnettu Peter Sunde on ruotsalaisten lehtitietojen mukaan pidätetty kansainvälisessä poliisioperaatiossa. Sunde on ollut Interpolin etsintäkuuluttamana vuodesta 2012 lähtien. Hänet tuomittiin kolmen muun kanssa The Pirate Bayn ylläpitämisestä ehdottomiin vankeustuomioihin Ruotsissa. Muista tuomituista Gottfrid Svartholm on jo istunut vankilassa tämän ja muiden tuomioiden johdosta.

– Uusien poliittisten liikkeiden aktivistit ovat aina joutuneet viranomaisten hampaisiin. Tästä on nytkin kyse. On mielenkiintoista, että verkkopalvelun ylläpitäjästä on tehty näin korkean luokan etsintäkuuluutettu, pohtii Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti.

Sunde on Suomen ja Norjan kansalainen. Piraattipuolue vaatii, että suurlähetystöt varmistavat Suomen kansalaisen asianmukaisen kohtelun asiassa, joka on poliittisesti hyvin latautunut. Alun perin Yhdysvaltain viranomaiset painostivat Ruotsia toimimaan The Pirate Bayn suhteen. Epäasiallista painostusta saattaa olla nytkin odotettavissa.

– Lähetän lämpimät terveiseni Sundelle. Hän on tervetullut Piraattipuolueen ehdokkaaksi jatkossakin, kommentoi puolueen tiedottaja Janne Paalijärvi.

Eurovaaleissa Sunde sai Suomessa vajaat 3 000 ääntä. Hän on myös Euroopan piraattipuolueiden ehdokas Euroopan komission presidentiksi.

Lisätiedot:

Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
045 310 2342
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Janne Paalijärvi
Tiedottaja, Piraattipuolue
040 527 5470
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Lähde: http://www.expressen.se/nyheter/pirate-bay-grundaren-gripen-av-piket-polis/

2 Comments

  1. Aatu 31.5.2014
    Reply

    Pieni typo. Svartholm on Gottfridin sukunimi.

Leave your comment