Piraattipuolue: Vapaalla kielivalinnalla parempaan kielitaitoon

Oikeusministeri Henriksson esitti sunnuntain Helsingin Sanomissa, että ruotsin kielen opiskelun muuttaminen vapaaehtoiseksi heikentäisi Suomen kilpailukykyä. Piraattipuolue haluaa huomauttaa, etteivät tavoitteet poistaa pakollinen toinen kotimainen kieli ole niin mustavalkoisia, kuin mitä oikeusministeri antaa ymmärtää.

Piraattipuolueen tuoreessa mallissa pakollinen toinen kotimainen kieli poistuu kokonaan, mutta opiskeltavien kielten määrä pysyy ennallaan. Tavoitteena ei suinkaan ole heikentää vaan nimenomaan parantaa suomalaisten kielitaitoa tarjoamalla kattavampaa kielivalikoimaa. Kielitaidon kasvattaminen ja monipuolistaminen tuovat opiskelumielekkyyden lisäksi tärkeää taloudellista hyötyä Suomen viennille.

– Suomalaiset yritykset ovat menestyneet muun muassa Saksassa ja Venäjällä juurikin kielitaidon avulla. Tätä taitoa on ensiarvoisen tärkeä laajentaa, tarkentaa Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Ministeri on oikeassa sanoessaan, että kouluissa tarvitaan enemmän kielten opetusta. Tekniikka mahdollistaa jo mainiosti laajankin kielivalikoiman myös pienemmissä kouluissa, sillä kursseja voidaan järjestää koulujen atk-luokissa internetyhteyksiä käyttäen.

– Suomi on monikielinen maa, jossa kielten ja kulttuurien kirjo lisääntyy voimakkaasti. Täten on hyvin luonnollista, että myös kielten opetus monipuolistuu, toteaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Harri Kivistö.

Lisätietoja:

Harri Kivistö
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
Puh. 045 310 2344

Pasi Palmulehto
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
Puh. 045 310 2340

0 Comments

Leave your comment