Suojelupoliisin vakoilujärjestelmä vaarallinen Suomen kilpailukyvylle

Piraattipuolue vastustaa Suojelupoliisin pyrkimyksiä pystyttää Suomeen FRA-tyyppinen vakoilujärjestelmä. Järjestelmällä Suojelupoliisi pystyisi seuraamaan suoraan Suomen rajat ylittävää verkkoliikennettä äärimmäisen helposti. Aikeista ilmoitti tällä viikolla Suojelupoliisin päällikkö.

”Nyt on hyvä hetki kysyä, eikö NSA-vuodosta ole opittu mitään? Suomesta on rakentumassa ainutlaatuinen informaatioteknologian osaamiskeskittymä. Mikäli Supo aloittaa FRA-tyylisen urkinnan Ruotsin esimerkin mukaan, monien Suomessa tarjottavien pilvipalvelujen tarjoaminen vaikeutuu merkittävästi”, toteaa Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi

”Suuryritykset eivät halua ostaa palveluita maista, joissa valtiollinen vakoilu on arkipäivää. NSA-skandaalin jälkimainingeissa monet yritykset ovatkin suunnanneet katseensa Eurooppaan. Suomen on äärimmäisen tärkeä pysyä kilpailukykyisenä pilvipalvelujen alalla”, selittää puolueen puheenjohtaja Harri Kivistö

Myös Suojelupoliisin logiikka kaipaa selvennystä. Millaisia uhkia vastaan pitäisi taistella? Ovatko tietoverkkorikollisuus ja suoranainen kyberterrorismi suomalaisia vastaan kasvaneet jo niin suuriin mittasuhteisiin, että jokaista kansainvälistä nettiyhteyttä pitäisi kyetä valvomaan? Piraattipuolue suhtautuu tähän oletukseen hyvin epäilevästi ja vastustaa voimakkaasti valvonnan laajentamista.

Lisätietoja antavat:

Harri Kivistö
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
puh. 045 310 2344

Janne Paalijärvi
Tiedottaja, Piraattipuolue
puh. 040 527 5470

0 Comments

Leave your comment