The Pirate Bayn perustaja Suomen Piraattipuolueen ehdokkaaksi eurovaaleihin

Piraattipuolueen hallitus on hyväksynyt 26 ehdokasta asetettavaksi 11.6.—20.6. järjestettävään jäsenäänestykseen eurovaaliehdokkuuksista. Alustava lista eurovaaliehdokkaista esitetään esivaalin tuloksen mukaisesti kesällä pidettävälle puoluekokoukselle.

Ehdokkaiksi hakevien joukossa ovat muun muassa puolueen puheenjohtaja Harri Kivistö, sekä The Pirate Bay -tiedostonjakopalvelun perustaja Peter Sunde. Eurovaalit ovat ensimmäiset vaalit, joissa Piraattipuolue järjestää suoran jäsenäänestyksen ehdokkaista. “Kaikissa vaaleissa ehdokkaiden valinta on viime kädessä jäsenistön päätös. Esivaalit ovat hyvä tapa aktivoida kenttää, mutta tärkein syy on toki avoimuus ja demokraattisuus puolueen sisällä”, Harri Kivistö toteaa.

Piraatit suhtautuvat luottavaisesti Euroopan unioniin, koska se kykenee merkittävänä talousmahtina vastustamaan muun muassa Yhdysvaltojen pyrkimyksiä pidentää tekijänoikeuden suoja-aikaa sekä puolustamaan kuluttajansuojaa kansainvälisellä areenalla. Euroopan parlamentti esimerkiksi päätyi laajan kansalaisaktivismin tuloksena torjumaan kansalaisoikeuksia uhanneen ACTA-sopimuksen ja siten kaatoi koko hankkeen.

Piraattipuolue vastustaa kuitenkin EU:n liittovaltiokehitystä, koska se ei nykyään tapahdu avoimuuden ja demokratian ehdoilla. “Unionin on ensin muututtava kansanvaltaisemmaksi ja avattava byrokraattisia instituutioitaan”, selittää Kivistö.

Piraattipuolueen tavoitteena on päästä europarlamenttiin ja nostaa puolue vaalimenestyksen kautta kansan poliittiselle kartalle. “Euroopan parlamentissa päätetään niistä raameista, joissa Suomen lainsäädäntö toimii. Se on siten myös piraateille olennaisin paikka vaikuttaa tietoyhteiskunnan kehitykseen”, Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti linjaa.

Eurovaalit pidetään vuoden 2014 toukokuussa. Puolueet voivat asettaa valtakunnallisesti enintään 20 ehdokasta. Suomesta valitaan 13 edustajaa europarlamenttiin.

Lista jäsenäänestykseen hyväksytyistä ehdokkaista ikineen ja kotipaikkoineen:
Apajalahti, Ahto 25, Helsinki
Böök, Mikael 66, Loviisa
Hautakangas, Ville 35, Helsinki
Hukkinen, Janne 41, Helsinki
Hämynen, Miika 27, Jyväskylä
Immonen, Satu 44, Helsinki
Isomaa, Mika 31, Tampere
Kalliokoski, Tuomo 33, Jyväskylä
Kantola, Roni 25, Vantaa
Karvinen,Tapani 31, Turku
Keronen, Jiri 28, Turku
Kivistö, Harri 32, Tampere
Lampila, Arto 25, Jyväskylä
Letonsaari, Mika 38, Mikkeli
Morri, Maria 26, Tampere
Mustonen, Pekka 31, Joensuu
Nummelin, Mikko 38, Espoo
Paalijärvi, Janne 31, Espoo
Pennanen, Petrus 41, Helsinki
Plommer, Raoul 35, Helsinki
Purojärvi, Jonna 24, Jyväskylä
Ryynänen, Ari 42, Rovaniemi
Sid, Sebastian 30, Turku
Sunde, Peter 34
Virtaperko, Tuukka 25, Helsinki
Zarrouk, Mira 38, Helsinki

Peter Sunden kirjoitus: Piraattina eurovaaleihin
Harri Kivistön kirjoitus: The Pirate Bay:n perustaja Piraattipuolueen euroehdokkaaksi

0 Comments

Leave your comment