TTVK käymässä Elisan ja Soneran viihdepalvelujen kimppuun

Piraattipuolueen lehdistötiedote
1.11.2012 klo 11.30
VAPAA JULKAISTAVAKSI HETI

TTVK käymässä Elisan ja Soneran viihdepalvelujen kimppuun

Päivän lehtitietojen mukaan suomalaisia tekijänoikeusjärjestöjä edustava TTVK ry harkitsee Elisan ja Soneran haastamista oikeuteen näiden viihdepalvelujen vuoksi. Molemmat yritykset tarjoavat verkossa toimivaa tallentavaa digiboksipalvelua, jossa ohjelmat voi ajastaa tallennettaviksi. Tallenteen voi katsoa myöhemmin operaattorin palvelimilta kuluttajan omilla laitteilla.

TTVK jatkaa toiminnallaan sotaa arjen tietoyhteiskuntaa ja kuluttajaystävällisempiä palveluja vastaan. Erilaiset nettipohjaiset tallennusratkaisut ja muut viihdepalvelut ovat television tulevaisuus. Tekijänoikeusjärjestöt puolestaan haluavat toiminnallaan suistaa netin viihdepalvelualan pimeään keskiaikaan. Nyt roviolla poltetaan noitina TVkaistan, Elisan ja Soneran kaltaisia innovatiivisia toimijoita.

“Monet ihmiset eivät ole Internet-tarjontaan tutustumisen jälkeen katsoneet televisiota vuosiin. Nyt kun heille alkaa löytyä tarjontaa, tekijänoikeusjärjestöt yrittävät rajoittaa alaa minkä pystyvät. Tämän valossa tuntuu jo ihmeeltä, että esimerkiksi videopalvelu Netflix uskalsi aloittaa toimintansa Suomessa”, ihmettelee Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi.

Piraattipuolue haluaa palveluiden toteuttamiselle teknologianeutraalit puitteet. Tekijänoikeudellisia rajoituksia ei siis tule asettaa tietojen tallennuspaikalle, jakelutavalle tai vastaaville teknisille yksityiskohdille. Suomi on tällaisten rajoitusten vuoksi jo auttamatta jäämässä jälkeen IPTV- ja muiden verkkopohjaisten jakelujärjestelmien kehityksestä. Jatkamalla nykyisellä linjalla luisumme tietotekniikan kehitysmaaksi.

Lisätietoja antavat:

Janne Paalijärvi
Tiedottaja, Piraattipuolue
puh. 040 527 5470
janne.paalijarvi ät piraattipuolue.fi

Pasi Palmulehto
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
puh. 045 310 2340
pasi.palmulehto ät piraattipuolue.fi