TV-kaistan syytteet pöyristyttävää haikailua mustavalkoaikaan

Helsingin käräjäoikeuteen on tänään toimitettu syytteet videotallennuspalvelu TV-kaistan työntekijöitä vastaan. Sen lisäksi, että yrityksen toimitusjohtajaa ja teknistä johtajaa epäillään mm. tekijänoikeusrikoksista, myös yritystä konsultoinut lakimies on asetettu syytettyjen penkille.

TV-kaista on palvelu, jossa kuluttajat voivat tallentaa vapaasti saatavilla olevien kanavien tarjonnan maksutta verkkoon, josta ohjelmat voi tämän jälkeen myöhemmin katsella. Käytännössä lähimpänä palvelu siis vastaa tallentavaa digiboksia, joka ei sijaitse kotona.

“TV-kaista on esimerkki siitä, miten kuluttajille tarjottavaa palvelua on kehitetty käytettävyydeltään ja laadultaan paremmaksi ja samalla kilpailukykyiseksi. Suunnan luulisi olevan syytteen asianomistajillekin positiivinen”, kuvailee Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Jo pelkkää syyttämispäätöstä voidaan pitää absurdina, sillä palvelu on kehitetty nykyisten jo tiukasti rajoitettujen mahdollisuuksien mukaisesti, eikä se tarjoa sisältöä jota ei jokaiseen kotiin voisi nytkin vastaanottaa suoraan televisioon. Palvelu onkin keskittynyt tarjoamaan oman sisällön sijaan helpompaa ja parempaa käytettävyyttä.

“Nyt tehty syyttämispäätös on näin uusien digitaalisten AV-palvelujen aikakaudella lähinnä pöyristyttävää haikailua mustavalkoaikaan. Se ei ole millään muotoa kansalaisen etu.”, toteaa Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi.

Onkin aiheellista kysyä: miten kukaan uskaltaa enää tämän jälkeen kehittää parempia palveluita kuluttajille?

Lisätietoja antavat:

Janne Paalijärvi
Tiedottaja, Piraattipuolue
puh. 040 527 5470

Pasi Palmulehto
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
puh. 045 310 2340