Salaperäinen muistio paljastaa rajut sensuuriaikeet

Piraattipuolue on julkaissut opetus- ja kulttuuriministeriön alaisen tekijänoikeustoimikunnan piirissä pyöritellyn salaperäisen muistion. Asiakirjaa ei ole tiettävästi virallisesti julkaistu aiemmin, mutta se löytyy nyt Piraattipuolueen sivuilta: http://www.piraattipuolue.fi/images/muistio-27-5-11.pdf .

Lakimuutoksen jälkeen teleyritykset voitaisiin uhkasakolla pakottaa estämään pääsy tekijänoikeusrikkomuksiin liittyville verkkosivustoille. Tekijänoikeustoimikunnan piirissä havitellaan siis merkittävän uuden sensuurijärjestelmän pystyttämistä Suomeen.

Mielenkiintoisen lisäjuonteen asiaan tuo se, että EU-tuomioistuin antoi hiljattain alustavan päätöksen, jossa teleyrityksille asetettavat velvollisuudet suodattaa verkkoliikennettä todetaan EU-lainsäädännön ja ihmisoikeuksien vastaisiksi.

– Muutama vuosi sitten harva uskoi, että Suomessa alettaisiin sensuroida vertaisverkkosivustoja. Nyt sellainen näyttää jopa todennäköiseltä, toteaa Piraattipuolueen tiedottaja Janne Paalijärvi.

Piraattipuolueen blogikirjoitus aiheesta löytyy osoitteesta: http://blog.piraattipuolue.fi/2011/05/salaperainen-muistio-paljastaa-rajut-sensuuriaikeet/

Effi ry vaatii muistion virallista julkaisua: http://www.effi.org/julkaisut/tiedotteet/lehdistotiedote-2011-05-31.html

Lisää tietoja antavat:

Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja, Piraattipuolue
045 310 2342

Janne Paalijärvi
Tiedottaja, Piraattipuolue
040 527 5470