Ensikertalaiselle Piraattipuolueelle vankka kannatus

Käydyt eduskuntavaalit olivat ensimmäiset isot vaalit, joihin Piraattipuolue osallistui. Piraattipuolue menestyi hienosti saavuttaen suurimman eduskunnan ulkopuolisen puolueen paikan, nyt jäsenmäärän lisäksi myös vaalimenestyksessä laskettuna.

– Ensikertalaiselle puolueelle tulos oli hyvä. Tästä on helppo jatkaa tuleviin vaalitaistoihin, iloitsee Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Piraattipuolueen valtakunnallinen kannatus on tällä hetkellä 0,5 %, äänimäärä oli yli 15 000. Suurinta kannatus oli Helsingin ja Pirkanmaan vaalipiireissä, 0,9 % kummassakin. Oikeudenmukaisessa vaalijärjestelmässä Piraattipuolue olisi päässyt eduskuntaan, saavutettuaan 0,5 %:n kannatuksen. Se olisi tuonut yhden eduskuntapaikan.

– Seuraavana työrupeamana häämöttävät kunnallisvaalit. Opimme näistä vaaleista paljon, ja pystymme kasvamaan ja kehittymään siihen mennessä runsaasti. Vuoden 2012 kunnallisvaaleista tulee piraattien läpimurtovaalit, Palmulehto uskoo.

Piraattipuolue on ollut vahvasti kasvusuunnassa, ja kannatusta löytyy etenkin nuorten keskuudessa. Piraattipuolue jatkaakin aktiivista lainsäädäntöön vaikuttamista vaalien välillä.

– Saa nähdä, miten sananvapauden ja yksityisyyden suojan käy seuraavien neljän vuoden aikana. Uuteen eduskuntaan ei saatu yhtään puoluetta, joka todella puolustaisi niitä. Tavallisiin ihmisiin tekijänoikeuksien valvomisen varjolla kohdistuva ajojahti epäilemättä jatkuu, Palmulehto toteaa.

Piraattipuolue kiittää lämpimästi kaikkia kansanedustajaehdokkaita ja aktiiveja, jotka olivat mukana toteuttamassa puolueen vaalikampanjaa!

0 Comments

Leave your comment