Piraattipuolue asettaa 126 ehdokasta eduskuntavaaleihin

Piraattipuolue on asettanut 126 ehdokasta eduskuntavaaleihin. Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireissä puolueella on täydet ehdokaslistat. Kaikkiaan puolue asettaa ehdokkaita 11 vaalipiirissä.

– Olemme onnistuneet siinä, mitä kaikki puolueet ovat viime vuosikymmenet yrittäneet, eli saaneet nuoret aikuiset kiinnostumaan politiikasta. Tämä on hieno saavutus, myhäilee Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.

Piraattipuolueen ehdokkaat ovat keskimäärin muiden puolueiden ehdokkaita nuorempia, suurin osa alle 35-vuotiaita, mutta ikäskaala on laaja.

– Meillä on todennäköisesti vaalien nuorin ehdokas, pari viikkoa sitten 18 täyttänyt Joel Kortesaari Helsingistä, Palmulehto jatkaa.

– Olen huolestunut siitä, miten yksityisyyttä ja sananvapautta pyritään kaventamaan tekijänoikeuksiin vedoten. Piraattipuolue on ainoa puolue, joka haluaa puuttua näihin asioihin, joten halusin antaa sille selkeän tukeni, perustelee Kortesaari ehdokkuuttaan.

Piraattipuolueen ehdokkaat ovat taustoiltaan monipuolisia. Mukana on opiskelijoita, yrittäjiä ja työntekijöitä laidasta laitaan. Mukana on myös luovan työn tekijöitä ja harrastajia.

– On aika lähteä rakentamaan tietoyhteiskuntaa kansalaisoikeuksien ja tiedon vapaan liikkumisen pohjalta, sanoo Teoston ja Gramexin entinen asiakasjäsen, muusikko ja säveltäjä Joonas Mäkinen, joka on ehdokkaana Helsingissä.

Monilla Piraattipuolueen ehdokkailla on vankkaa tietoyhteiskuntaan liittyvää osaamista. Uusimaalainen ehdokas Mikko Särelä valmistelee parhaillaan väitöskirjaa Internet-teknologioista. Joanna Kurki Keski-Suomesta on yksi monista Piraattipuolueessa ehdolla olevista pitkän linjan tietotekniikkatyöläisistä. Len Merikanto Helsingistä on kokenut hakkeri ja niin kutsutun demoscenen kärkinimiä. Hän koodasi vaalimainoksensa vanhalla kunnon Commodore 64:llä.

– Karu totuus on, etteivät vanhat puolueet kykene pysymään kehityksen vauhdissa. Piraattien osaamista tarvitaan, puheenjohtaja Palmulehto toteaa.

Piraattipuolueen vaaliohjelmasta löytyy nelisenkymmentä konkreettista tavoitetta, jotka keskittyvät sananvapauteen, yksityisyyden suojan turvaamiseen, suoran demokratian lisäämiseen, päätöksenteon avoimuuden parantamiseen, tekijänoikeuksiin, patentteihin ja järkevämpään tietoyhteiskuntapolitiikkaan.

– Väitetään, ettei Piraattipuolueella ole näkökulmia talouspolitiikkaan. Ilman tietoyhteiskuntaosaamista ei kuitenkaan ole mahdollista kehittää toimivaa talouspolitiikkaa, muistuttaa Palmulehto.

Ensimmäisiin eduskuntavaaleihinsa valmistautuva Piraattipuolue on 3 252 jäsenellään tällä hetkellä jäsenmäärältään suurin eduskunnan ulkopuolinen puolue.

Lisätietoja antavat

Pasi Palmulehto
045 310 2340
pasi.palmulehto ät piraattipuolue.fi

Ahto Apajalahti
045 310 2342
ahto.apajalahti ät piraattipuolue.fi

Joonas Mäkinen
040 700 5190
joonas.makinen ät piraattipuolue.fi

Piraattipuolueen vaaliohjelma

Piraattipuolueen täydellinen ehdokaslista

0 Comments

Leave your comment