Piraattipuoluelainen hallitukseen Tunisiassa

Tunisian pääministeri on nimittänyt 20 uutta ministeriä maan ”yhtenäisyyshallitukseen”, joka johtaa maata kunnes mielenosoitusten ja vallanvaihdoksen jälkeiset ylimääräiset presidentin- ja parlamenttivaalit pidetään. Joitakin päiviä sitten pidätetty Tunisian piraattipuolueen aktiivi Slim Amamou on vapautettu, ja hänet on nimitetty väliaikaishallituksen nuoriso- ja urheiluasioista vastaavaksi apulaisministeriksi.

Kansainvälisen piraattiliikkeen merkitys nousee aivan uudelle tasolle Amamoun nimityksen myötä. Vallanvaihdoksen myötä sananvapaustilanne Tunisiassa on jo parantunut. On sanoinkuvaamattoman hienoa, että Tunisian piraattipuolue on ollut tässä mukana, iloitsee Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti.

Tunisian piraattipuolue osallistui kansalaisaktivismiin, joka johti hallinnon vaihtoon. Piraattipuolueen jäseniä pidätettiin laittomasti ja ainakin yhtä heistä pahoinpideltiin vankeudessa.

Piraattipuolueita on tällä hetkellä noin 40 maassa.

Lähteet:


Tiedote Tunisian piraattipuolueen aktiivien pidätyksistä:

Lisätietoja:
Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja
Piraattipuolue r.p.
045 310 2342

0 Comments

Leave your comment