Piraattien eduskuntavaaliehdokas tuomittiin vankeuteen

Piraattipuolueen turkulainen eduskuntavaaliehdokas, totaalikieltäytyjä Tuomas Ruuhijärvi on tuomittu Satakunnan käräjäoikeudessa 179 vuorokautta kestävään ehdottomaan vankeuteen asevelvollisuudesta kieltäytymisen vuoksi. Ruuhijärvi kieltäytyi asepalveluksesta Huovinrinteen varuskunta-alueella 12.7.2010 välittömästi palveluun astuttuaan.

”Tuomio ei tullut yllätyksenä, kun kansalaistottelemattomuuden merkeissä touhuun lähdinkin”, kommentoi Ruuhijärvi, joka ei aio valittaa tuomiosta. Hänen mukaansa asepalvelus on hyvin epätasa-arvoinen, eikä hän hyväksy orjuuttamisen kaltaista ihmisten työhön pakottamista.

”Haluan, että oma poikani saa aikoinaan valita, suorittaako hän asepalveluksen vai ei. Hyvää maata ei sitä paitsi tarvitse pakottaa puolustamaan, kansalaiset puolustavat sellaista mielellään”, hän huomauttaa.

Ruuhijärvi uskoo, että kansalaistottelemattomuudella on voimakas vaikutus lakien kehitykseen. Mitä useampi kieltäytyy pakotetusta palvelusta, sitä nopeammin nykyisestä järjestelmästä voidaan luopua.

Ruuhijärvi ei ole aivan varma miten meneteltäisiin, jos hän tulisi valituksi eduskuntaan: ”Teoriassa on kuulemma mahdollista, että kävisin avovankilasta käsin ”päivätöissä” eduskunnassa. Jos avovankilasta käsin työskenteleminen ei onnistu, eikä eduskunta erota minua lusimiseni aikana poissaolojen vuoksi, voin vankeustuomion istuttuani ryhtyä kansanedustajan työhön.”

”Onhan aina tietenkin mahdollisuus, että rouva presidentti armahtaisi minut, jos äänestäjätkin olisivat sitä mieltä, että minun tulisi mieluummin olla eduskunnassa kuin vankilassa,” naurahtaa Ruuhijärvi.

”Tuomio ei vaikuta Ruuhijärven ehdokkuuteen, mutta toivotaan, että eduskunnassakin sallitaan pian etäosallistuminen istuntoihin”, kommentoi Piraattipuolueen varapuheenjohtaja Ahto Apajalahti.

Lisätietoja antavat:

Tuomas Ruuhijärvi
tuomas.ruuhijarvi@piraattipuolue.fi
050 526 3126

Ahto Apajalahti
Varapuheenjohtaja
Piraattipuolue r.p.
ahto.apajalahti@piraattipuolue.fi
045 310 2342

1 Comment

 1. Jyri Snellman 3.7.2015
  Reply

  Olen ylpeä siitä etten ole vannonut robottimaisesti mitään esimuotoiltua sotilasvalaa,

  http://www.patriootti.com/isanmaallisuus-vs-uskollisuus-valtiolle/

  koska olen joutunut ja monet läheiseni ovat niin usein joutuneet viranomaisten kaltoinkohtelun kohteeksi.

  Puhun sekä teoista ja tekemättä jättämisistä.

  Minun kaltaiselleni herkälle, asioita seuraavaa perjantaipulloa pidemmälle ja pintaa syvemmälle ajattelevalle filosofille ja taiteilijalle vapautuksen hommaaminen armeijasta on yhtä helppoa kuin iltapäivälehden ostaminen kioskista.

  Tai olen minä tavallaan tosi kova jätkä, kun kykenen tekemään pääni sekaisin ilman päihteitä. Joskin monet psyykenlääkkeet mitä minulle on 1990-luvulta asti syötetty ovat kemiallinen pakkopaita.

Leave your comment