Piraattipuolue valmistautuu vaalikampanjointiin Ruotsin Piratpartietin europarlamenttiedustajan Amelia Andersdotterin kanssa

Piraattipuolue järjestää avoimen lehdistötilaisuuden lauantaina 15.5.2010 kello 14 Itäkeskuksen kirjaston kokoushuoneessa (Turunlinnantie 1, Helsinki). Paikalla on Ruotsin piraattipuolueen Piratpartietin toinen eurokansanedustaja Amelia Andersdotter.

Andersdotter saapuu Suomeen avustamaan Piraattipuoluetta suunnittelemaan vuoden 2011 eduskuntavaalikampanjaa, jakamaan kokemuksiaan, siitä kuinka piraatit on otettu vaaleissa vastaan, sekä kertomaan työstään Brysselissä. Lisäksi hän kertoo Ruotsin piraattipuolueen valmistautumisesta syksyllä pidettäviin parlamenttivaaleihin.

Piraattipuolueita on tällä hetkellä 44 maassa, ja lisää perustetaan vauhdikkaasti. Vaalimenestystä on ollut Ruotsissa, missä kaksi piraattipuolueen edustajaa äänestettiin EU-parlamenttiin, sekä Sveitsissä, jossa piraatit ovat saaneet edustajansa maan kuudenneksi suurimman kaupungin valtuustoon. Lisäksi piraattipuolueita on osallistunut vaaleihin mm. Saksassa, Ranskassa ja Britanniassa, joten näkymät myös Suomessa ovat hyvät. Saksassa on saatu ehdokkaita läpi paikallistasolla.

Piraattipuolue vahvistaa vaaliohjelmansa 22.5. järjestettävässä vuosikokouksessa, jonka jälkeen vaalikampanja alkaa. Eduskuntavaalien alla piraatit näkyvät ja kuuluvat niin suurten kuin pientenkin kaupunkien kaduilla. Vaalikampanja rakennetaan vapaaehtoistyön ja lahjoitusten varaan.

Lisätietoja antavat:

Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja
045 310 2340

Ahto Apajalahti
Puoluesihteeri
045 310 2342

0 Comments

Leave your comment