Piraattipuolueelta avoin kirje Thorsille ja JSN:n Uimoselle

Sananvapautta puolustava Piraattipuolue lähetti sananvapauden päivänä 3.5. avoimen kirjeen ministeri Astrid Thorsille ja Julkisen sanan neuvoston (JSN) puheenjohtajalle Risto Uimoselle. Avoimessa kirjeessä arvostellaan Thorsin ja Uimosen 3.5. ilmestyneessä sanomalehtiartikkelissa esittämiä sananvapauden rajoittamista vaativia näkemyksiä.

– Ministeri Thorsille Internetin viestintämahdollisuudet tarkoittavat ilmeisesti paria suosituinta keskustelupalstaa. Lakeja ei kuitenkaan voida laatia niiden perusteella, vaan huomioon on otettava verkon keskustelupalstojen sekä videoiden, kuvien ja tekstien julkaisupalvelujen muodostaman kokonaisuuden monipuolisuus. Useat palvelut ovat luonteeltaan sellaisia, että vaatimus tiukasta valvonnasta tekisi niiden toiminnasta mahdotonta, kirjeessä todetaan.

Kirjeessä huomautetaan, että vapaaehtoinen itsesääntely on se tie, jolle jokaisella verkkopalvelun ylläpitäjällä on oikeus lähteä. Viranomaiset voivat myös ilmaista tukensa vapaaehtoiselle itsesääntelylle, mutta ei saa syntyä sellaista kuvaa, että itsesääntelyä pidettäisiin ehtona sille, ettei säädetä tiukempia lakeja. Itsesääntely lailla pakottamisen uhkan edessä ei ole oikeasti vapaaehtoista.

Piraattipuolueen mielestä suursiivousta eivät tarvitse nettikeskustelut vaan Thorsin ja Uimosen sananvapauden rajoittamista puoltava ajatusmaailma.

Avoin kirje kokonaisuudessaan: http://www.piraattipuolue.fi/ajankohtaista/uutiset/462-sananvapauden-paeivaen-avoin-kirje

Lisätietoja antavat:

Pasi Palmulehto
Puheenjohtaja, Piraattipuolue
045 310 2340

Ahto Apajalahti
Puoluesihteeri, Piraattipuolue
045 310 2342

0 Comments

Leave your comment