Piraatit iloisia yhdistyslain kehityssuunnasta

Piraattipuolue on tyytyväinen tuoreesta luonnoksesta hallituksen esitykseksi yhdistyslain muuttamisesta. Esitys sallisi sähköisen etäosallistumisen yhdistyksen kokouksiin ja sähköiset jäsenäänestykset internetin kautta. Piraattipuolue on lausunnoissaan toivonut uudistuksen pikaista toteuttamista ja esitellyt oikeusministeriölle erilaisia tapoja etäosallistumisen käytännön toteuttamiseen.
 
Esitys ei sallisi kokouksen järjestämistä kokonaan etäkokouksena, mikä on harmillista yhdistyksille, joiden jäsenet asuvat kaukana toisistaan. Kuitenkin jo osittain etänä järjestettävät kokoukset parantavat osallistumismahdollisuuksia ja ovat siten hyvin tervetullut uudistus yhdistysten luvattuun maahan.
 
Piraattipuolue kannustaa ottamaan muutokset käsittelyyn ja käyttöön mahdollisimman pian, sillä käyttöönotolla on suuria hyötyjä niin kokousten demokraattisuuden, käytännön järjestelyjen ja osallistumisen kustannuksien suhteen kuin osaanottomahdollisuuksien paranemisenakin.
 
– Ehdotus voi monissa yhdistyksissä hyvinkin moninkertaistaa kokouksen osallistujamäärän, eivätkä matkustuskulut tai liikuntarajoitteisuus muodostu enää suureksi esteeksi yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Piraattipuolue aikoo hyödyntää etäosallistumismahdollisuutta ja sähköisiä jäsenäänestyksiä, kertoo Piraattipuolueen puheenjohtaja Pasi Palmulehto.
 
Lisää yhdistyslain kehittämisestä OM:n sivuilta osoitteesta: http://www.om.fi/Etusivu/Ajankohtaista/Uutiset/1247667712757

0 Comments

Leave your comment