Luovan alan tuntijat koolla Piraattipuolueen kirjoitussarjassa

Lehdistötiedote, julkaisuvapaa heti

“Digitaalinen tietojenkäsittely on sisältöteollisuudelle yhtä suuri murros kuin kirjapainoteknologia 1400-luvulla. Kun kopio ei ole enää sidottu fyysiseen esineeseen, 1700-luvulta periytyvät tekijänoikeuden pelisäännöt eivät enää toimi”, kirjoittaa kansanedustaja Jyrki Kasvi maanantaina 6.10. julkaistussa tekstissään Piraattipuolueen blogissa. Kasvin kirjoitus aloitti blogikirjoituksen sarjan, jonka avulla Piraattipuolue pyrkii tuomaan keskustelun nykypäivän tekijänoikeuksista lähemmäs tavallisia ihmisiä. Piraattipuolue julkaisee kolmen viikon ajan kahdesti viikossa kirjoituksia joltakin kulttuurialaa tuntevalta, niin kulttuurin varsinaisilta tekijöiltä kuin levittäjiltäkin.

“Toivomme voivamme osoittaa, että joidenkin käsitykset Piraattipuolueesta kulttuurintekijöiden vihollisina ovat paikkansapitämättömiä”, sanoo Kaj Sotala, puolueen tiedottaja. “Nykyinen tekijänoikeusjärjestelmä on pahasti uudistamisen tarpeessa ja haluamme tarjota mahdollisimman monelle tilaisuuden keskustella aiheesta – olivat he sitten samaa mieltä kaikista teeseistämme tai eivät.”

Kolmen viikon aikana nähdään Kasvin lisäksi kirjoituksia The Ground-verkkolevykaupan Antti Peisalta, Turmion Kätilöt -yhtyeen MC Raaka Peeltä, Out of Tune -yhtyeen Lauri Mannerilta, Blanket-yhtyeen Ville Könöseltä, ja Vantaan kaupunginkirjaston informaatikko Heikki Poroilalta. Tekstit käsittelevät pääasiassa vertaisverkkolevityksen vaikutuksia kulttuurin tekemiseen ja tekijänoikeuslainsäädäännön soveltuvuutta nykyaikaan.

Piraattipuolueen tavoitteena on, että nämä kuusi kirjoitusta olisivat vain alkusysäys, joka lopulta muuttaisi blogin asiaa käsitteleväksi julkiseksi foorumiksi, jossa julkaistaisiin säännöllisesti eri näkökulmia edustavia kirjoituksia aiheesta. Puolue kutsuukin kaikki kiinnostuneet ottamaan yhteyttä saadakseen omat näkemyksensä aiheesta julkaistua.

Blogi löytyy heti Piraattipuolueen etusivun ( http://piraattipuolue.fi ) yläosasta linkkinä sekä osoitteesta http://blog.piraattipuolue.fi .

0 Comments

Leave your comment