Piraattipuolue » Uncategorized » Tuukka Virtaperko
Tuukka Virtaperko

Tuukka Virtaperko

Helsinki
Opiskelija, filosofi, sarjakuvapiirtäjä
27 vuotta

Blogi
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Kuka on Tuukka Virtaperko?

Olen underground-sarjakuvanpiirtäjä joka on tehnyt merkittävän kontribuution prosessifilosofialle. Olen myös tutkinut tarotia. Haluan kuulua Piraattipuolueeseen sillä vaikka pienpuoluekentällä on useita muita hyviä toimijoita, teknologiavalveutuneisuuden suhteen Piraattipuolue on ainoa ajan hermoilla oleva puolue. Teknologian vaikutusta elämäämme ei voi vähätellä. Piraattipuolueella on sen tyyppistä asiantuntemusta jota millään muulla poliittisella puolueella ei ole ja joka käyttöönotettaessaan säästäisi satoja miljoonia euroja ja johtaisi oikeudenmukaisempaan yhteiskuntaan.

Taiteeseen ja tutkimukseen liittyy aina immateriaalioikeuksia. Voi olla että olisin itsekin päätynyt uskomaan erilaisiin poliittisiin periaatteisiin jos minusta olisi tullut yksi niistä onnekkaista, jotka voivat elää luovalla työllään. Mutta en osaa pitää heitä itseäni onnekkaampinakaan, sillä uskon luovuuden kumpuavan vapaudesta eikä menestyksestä. Tutkimuksissa on vahvistettu että rahahuolien puute edistää luovuutta paremmin kuin rahalliset palkkiot. Vain siinä tapauksessa että terve ihminen on aivan vieraantunut elämän realiteeteista olisi mielestäni parempi että hänen elintasonsa olisi huono ellei hän näkisi vaivaa sen eteen. Käytännössä nämä uskomukseni ilmenevät liberaalimpien tekijänoikeuksien sekä perustulon kannattamisena.

Perustulo ulottuisi toki muidenkin kuin taiteilijoiden elämään. Mutta köyhyys on raskas taakka kannettavaksi kelle tahansa. Se syrjäyttää, koska rentoutuminen ei ole mahdollista vaan ajatustoiminta keskittyy viimeisten pennosten tehokkaaseen käyttöön. Työnteko on riskialtista koska tukia saatetaan periä takaisin. Ja nykyisen sosiaaliturvakoneiston byrokratia on kallista ylläpitää veronmaksajille.

Globaalissa mittakaavassa en usko että niin sanottu tiukka talouskuri on eduksi heikoille talouksille. Kannatan säästötoimenpiteitä siksi että käsittääkseni säästäminen olisi mahdollista mutta yhteiskunta ei ole osannut leikata oikeista kohdista. Perustulo olisi tapa säästää rahaa. Piraattipuolueen asiantuntemus tietotekniikkahankintoihin liittyen on toinen tapa säästää rahaa. Julkinen sektori Suomessa ei ole taloudellisesti lähimainkaan riittävän tehokas mitä tietotekniikkahankintoihin tulee, koska kokemusta sellaisesta toiminnasta ei ole eikä paine säästää rahaa sillä saralla ole riittävä.

Laajemmasta näkökulmasta katsottuna hyvä sosiaaliturva on osa paitsi suomalaista, myös eurooppalaista kulttuurillista identiteettiä. Se erottaa meidät sekä idästä että lännestä. Euroopan unioni on maailmanhistoriallisesti ainutlaatuinen monikulttuurinen kansallisvaltioiden liittovaltio. Toisaalta Suomi on kielellisesti ja geneettisesti Euroopan ainutlaatuisin valtio. Jos pelaamme korttimme oikein, voimme johtaa Euroopan unionia tulevaisuuteen sen sijaan että maksaisimme sille paljon rahaa.