Piraattipuolue » Uusimaa » Tuomas Tiainen
Tuomas Tiainen

Uusimaa / Vantaa
22 vuotta

Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 
Olen 22-vuotias taloudesta ja yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut yrittäjä sekä kone- ja tietotekniikan yliopisto-opiskelija. Olen myös Kansallinen Viskipuolue ry:n varapuheenjohtaja ja perustajajäsen.

Suuri osa nykyisistä päätöksentekijöistä ei ymmärrä nykyajan haasteita. Maailma on muuttunut ja muuttuu edelleen uskomattoman nopeasti internetin mahdollistettua ennennäkemättömän nopean ja suoran ihmisten välisten tiedonvälityksen. Suomessa historian painolasti on hidastanut tekniikan avaamien mahdollisuuksien omaksumista ja käyttöönottoa.

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa koska olen saanut pettyä Suomessa toteutettuun politiikkaan niin kauan kuin olen sitä ollut kykeneväinen seuraamaan. Suomessa on valtava määrä turhaa, toimeliaisuutta rajoittavaa ja kurjuutta aiheuttavaa sääntelyä, joka tulisi purkaa. Kaipaan Suomen politiikkaan lisää järkeä. Olen sitä mieltä, että kaikessa päätöksenteossa tulisi ensisijaisesti koota faktat ja vetää niistä parhaaseen lopputulokseen johtavat johtopäätökset. Ideologioiden pitää olla toissijaisia ja päätökset tulee tehdä sen perusteella, mikä on järkevintä ja hyödyttää kaikkia eniten. Politiikassa täytyy siirtyä oman eturyhmän edun ajamisesta yhteisen hyvän ajamiseen.