Piraattipuolue » Häme » Tuomas Ali-Hokka
Tuomas Ali-Hokka

Hämeen vaalipiiri / Hämeenlinna
Kuntavaaliehdokas
Hämeen piiriyhdistyksen hallituksen jäsen
Fil.yo, englantilaisen filologian opiskelija
35 vuotta

etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

 

Hei, olen Tuomas Ali-Hokka ja asun Hämeenlinnassa. Opiskelen toista vuotta englantilaista filologiaa Helsingin yliopistossa ja sivuaineenani on portugalilainen filologia. Jonain päivänä aion valmistua mielestäni maailman arvokkaimpaan ammattiin, eli opettajaksi.

”Mielestäni” on tärkeä sana, sillä maailmassa on hyvin vähän absoluuttisia totuuksia. Varon ajatuksia, jotka ovat ehdottomia jonkin asian suhteen. Kaikkea saa ja voi kyseenalaistaa. Huumori on usein hyvä keino tähän, sillä satiirit ja parodiat ovat aina olleet aikansa peilejä. Politiikalla ja huumorilla on paljon yhteistä: jokaisella on oma käsityksensä siitä ja muiden käsitykset voivat olla loukkaavia, vaikkei yksikään käsitys ole itsearvoisesti hyvä tai paha. Sen takia meillä täällä Suomessakaan ei ole ajatusrikosta laissa, joka kieltäisi ”väärän” poliittisen ajattelun tai huonon huumorintajun.

Mitä sitten haluan politiikassa tehdä? Pyrin hyvään ja järkevään poliittiseen yhteistyöhön kaikilla tasoilla ja kaikkien kanssa. Usein poliitikot puhuvat siitä, mitä he haluavat. Haluan puhua vähemmän siitä, mitä minä haluan saavuttaa ja enemmän siitä, mitä voimme poliittisella rintamalla saavuttaa yhdessä. Presidenttimme Sauli Niinistö on yksi poliittisista esikuvista (äänestin silti häntä vastaan) ja hän sanoi: ”Vastakkainasettelun aika on ohi”. Hän on edelleen presidenttimme, mutta miksi meillä on edelleen niin paljon vastakkainasettelua? Äänestäkää minua niin yritän selvittää asiaa ainakin Hämeenlinnan osalta, ihan sisäpiiristä, ja samalla pitää huoli siitä, että Hämeenlinna on meille kaikille hämeenlinnalaisille yhteinen ja hyvä paikka asua, opiskella ja tehdä töitä.

Humanistisen tiedekunnan dekaani Arto Mustajoki sanoi meille uusille humanisteille vuonna 2015, että suurin ongelma maailmassa on se, ettemme ymmärrä toisiamme. Jos pääsen ratkomaan tätä perimmäistä ongelmaa kunnallispolitiikassa, niin olisin luottamuksenne arvoinen.