Piraattipuolue » Toiminta » Piraattipuolue
Piraattipuolue

Harri KivistöEuroopan parlamentin vaalien ennakkoäänestys on 14.-20.5. ja varsinainen vaalipäivä 25.5.2014. Suomesta valitaan 13 europarlamentaarikkoa. Piraattipuolueella on vaaleissa täysi 20 henkilön ehdokaslista. Kaikkia ehdokkaita voi äänestää koko maassa, joten tämä on ensimmäinen kerta kun koko Suomessa voi äänestää piraattia. Piraatteja on ehdolla myös monissa muissa EU-maissa. Tällä hetkellä Ruotsin piraattipuolueella onkin jo kaksi europarlamentaarikkoa. Täältä löydät erillisen kirjoitukseni liittyen piraattipuolueen lähtökohdista EU-vaaleihin: Lisää piraatteja europarlamenttiin!

Menestyksen hetket sekä tasainen kasvu ympäri maailmaa osoittavat piraattien olevan, kuten Ruotsin piraattipuolueen perustaja Rick Falkvinge on monesti esittänyt, uusi poliittinen liike kuten liberaalit, vasemmisto ja vihreät ovat kaikki aikoinaan olleet.

Kysyntää poliittiselle piraattiliikkeelle on syntynyt erityisesti, kun nuoret ihmiset ympäri maailmaa ovat havainneet perinteisten puolueiden päättäjien asenteet avoimeen tietoyhteiskuntaan sopimattomiksi.

Sananvapauteen, yksityisyyteen ja kuluttajansuojaan suuresti vaikuttavat linjaukset ja lakiesitykset on käsitelty erilaisten taloudellisten eturyhmien neuvotteluina (kuten tekijänoikeuslait) tai terrorismipelolla ratsastavan kansainvälisen turvallisuuskoneiston tahdon mukaisesti (kuten teletietojen tallennusdirektiivi).

Valtiot keräävät yhä enemmän tietoa kansalaisistaan, mutta toimivat itse usein suljettujen ovien takana. Liian tiukka tekijänoikeusjärjestelmä johtaa jatkuvasti Suomessakin satojen tuhansien eurojen korvaussummien kaltaisiin oikeusmurhiin.

Piraatit haluavat edetä kohti yhteiskuntaa, jossa päätöksenteon suljetut ovet avataan, tieto saa liikkua mahdollisimman vapaasti ja sananvapaus sekä yksityisyys turvataan.

Tervetuloa tutustumaan Piraattipuolueeseen!

Harri Kivistö, Piraattipuolueen puheenjohtaja

Tutustu Piraattipuolueen poliittisiin tavoitteisiin
Tutustu Piraattipuolueen toimintaan
Tutustu Piraattipuolueen aktiiveihin

Harri Kivistön puhe ACTA-mielenosoituksessa Tampereella 10.3.2012: