Piraattipuolue » Uusimaa » Timo Anttila
Timo Anttila

Uusimaa / Vantaa
Web Developer, tubaaja
33 vuotta

etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 
Verkkosivustot työnä ja harrastuksena nuorison huvittaminen pelivideoilla. Kokeillut monia eri aloja, työtehtäviä ja pitkää työttömyyttä, joten minulla on selkeää näkemystä duunarin elämästä. Olen seurannut viimeiset kahdeksan vuotta hallituksen tekemisiä enkä voi sanoa olevani tyytyväinen Suomen nykyisestä suunnasta. Suomi tarvitsee selkeää muutosta tulevaisuuteen.

Puolueen teema on minulle hyvin tärkeä, koska se ajaa juuri niitä asioita mihin haluan muutosta. Yksityisyydensuoja, avoimmuus päätösten teoissa ja politiikassa muutenkin, parempi oikeusturva, yhdenvertaisuus ja tekijänoikeuksien päivittäminen. Verovaroilla tehdyt ja viranomaisten tekemät tutkimukset tulee olla kaikkien saatavilla. Kansaa ja Suomea koskevat päätökset tulee olla selkeästi luettavissa ja suurista muutoksista tulisi olla kansanäänestys. Henk. koht. minua ärsyttää se, että edustajamme ovat monesti toimineet täysin kansan mielipidettä vastaan sopimuksia tehdessä. Heidän tulisi toimia meidän edustajinamme eikä meitä vastaan!

Päätösten tekeminen pitää olla yksinkertaisempaa eikä sitä tekemässä saa olla liian montaa tahoa. Kansan mielipiteen pitää olla hyvin tärkeä osa päätöksen puoltamista tai hylkäämistä.

Vero- ja lainarahojen tuhlaaminen on saatava kuriin. Emme voi loputtomasti laittaa rahaa ulkomaille ja huonoihin suomalaisiin kohteisiin. Suomen talous on saatava kuntoon eikä se onnistu tuhlaamalla. Verotusta ei voi loputtomasti lisätä. Myös perustarpeiden hinta tulisi olla kohtuullisella tasolla (mm. ruoka, asuminen, sähkö, internet).

Liikkeiden aukiolosäännöt kaipaavat muutosta. Mielestäni jokaisen liikkeen tulisi saada määrätä omat aukioloaikansa kunhan ruokakaupat ja ostoskeskukset ovat aamusta iltaan auki. Yritysten tulisi saada kilpailla paremmin. Ravintoloiden ja baarien tulisi saada päättää sulkemisajoista kunhan lopettavat myymisen niille, jotka ovat jo liikaa ottaneet. Parempi juopua ravintolassa / baarissa sivistyneesti kuin vetää överit kotona tai kaverilla. Uskon, että halvemmat alkoholihinnat ja/tai pidemmät baarien aukioloajat toisivat ulkomaille tuhlatut eurot meidän kassaan.

Yrityksille pitää kehittää syitä palkata työntekijöitä, kilpailu huomioon ottaen. Esim. pitkäaikaisen työttömän tarjoama työllistämistuki on hyvin vaikeasti haettava ja joissain tapauksissa sitä pitää hakea monta kertaa ja virkailija ei muista tai ei tiedä mistä on viimeksi puhuttu.

Opiskelun tulee olla kannattavaa eikä yhteiskunta saa kannustaa työttömyyteen opiskelua enemmän. Jokaisella tulee olla samat lähtökohdat ja mahdollisuudet.

Julkinen liikenne tulee olla halvempaa ja sujuvampaa, jos halutaan vähentää yksityisautoilua pääkaupunkiseudulla ja muissa isoissa kaupungeissa. Tällä hetkellä kuukausi julkisella maksaa lähes yhtä paljon kuin omalla autolla, mutta ruuhka-aikoihin julkinen on nopeampi. Ei voida olettaa työntekijöiden tuppautuvan täynnä olevaan junaan tai bussiin jos on mahdollista lähes samalla hinnalla ajaa rennosti omalla autolla.

Ruotsinkieli vapaaehtoiseksi. Ahvenanmaa voi itse päättää mikä on heidän virallinen ja/tai pakollinen kielensä, koska siellä oikeasti tarvitsee ruotsia, mutta muualla Suomessa ruotsin tulisi olla vapaaehtoinen. Miksi pakottaa koko Suomi opettelemaan kieltä mitä ei välttämättä tarvitse koko elämän aikana? Suomalaiset tarvitsevat vain kahta kieltä: suomi ja englanti.

Koska olen kansaa edustava ja teidän puolesta puhuva, en halua olla vain nimi ja kuva vaan kanssani on mahdollista jutella Google+ Hangoutilla ja irkissä. Kansan ääni ratkaisee mihin suuntaan minä vien Suomea tulevaisuudessa.