Piraattipuolue » Helsinki » Timi Wahalahti
Timi Wahalahti

Helsinki
Aktiivi
20 vuotta

Kotisivu | Blogi | Twitter

Olen tammikuussa 1994 syntynyt paljasjalkainen helsinkiläinen. Leipäni ansaitsen koodaamalla keskikokoisessa mainostoimistossa sekä tekemällä satunnaisia freelance-keikkoja, lisäksi toimin Osuuskunta Sangen puheenjohtajana sekä spontaanina aktiivina Effissä (mm. järkeä tekijönoikeuslakiin -aloite ja tor-projekti). Aiemmin elämässäni olen valmistunut media-assistentiksi ja ollut töissä koulun sekä lasten kesäleirin keittiössä.

Piraattitoimintaan astuin syksyllä 2008, hetki sen jälkeen kun kannattajakortteja puoluerekisteriin pääsemiseksi oli alettu kerätä. Mukana on siis tullut oltua jo nuoresta, mikä ei ole yllättävää koska olen ollut hyvin nuoresta pitäen politiikasta kiinnostunut ja mukana kevyessä vaikuttamisessa (mm. oppilaskunnan pj). Olen tehnyt piraateissa vuosien varrella kaikenlaista; järjestänyt mielenosoituksia ja puolueen tilaisuuksia, tehnyt graafista materiaalia sekä aktiivista vaalityötä.

Minulle tärkitä asioita puolueen ohjelmassa ovat niin sanottuun piracoreen liittyvät teemat; yksilön- sekä sananvapaus ja tekijänoikeudet. Muita minulle tärkeitä asioita ovat hallinnon avoimuus, kansalaistoiminta ja ruohonjuuritason vaikuttaminen.

Valtio jatkaa sitkeästi kehitystä joka on johtamassa holhousyhteiskuntaan, missä ihmisten vapautta on rajoitettu vain koska joku muu saattaa pahoittaa mielensä tai ihminen vahingoittaa itseään. Mielestäni tämä ei ole se suunta johon tulee mennä, jokainen tehköön mitä haluaa kunhan ei aiheuta vahinkoa muille tai muiden omaisuudelle. Ja jos vahinkoa syntyy, siitä on kannettava vastuu. Yksittäisen ihmisen tai ihmisryhmän mielensä pahoittaminen ei saa johtaa siihen, että muilta kielletään loukkaava toiminta. Poikkeuksena kuitenkin vahvasti rasistiset tai henkilöön menevät teot. Vaikka ihminen saisi tehdä mitä haluaa, tulee yhteiskunan kuitenkin tarjota matalan kynnyksen apua mikäli sitä haluaa ottaa vastaan.

Sananvapaus on yksi avoimen ja demokraattisen yhteiskunnan kulmakiviä, sen takia siitä tulee pitää kiinni ja toteutumista tarkkailla. Henkilökohtaisesti en halua nähdä että ajaudumme sananvapauden rajoittamiseen ja ennakkosensuuriin. Yksilöitä ja heidän sanomaansa ei pidä lähtökohtaisesti tuomita ja hiljentää. Jos sanoma loukkaa ihmisryhmää tai toista henkilöä, ja kunnianloukkauksen kriteesit täyttyy, tulee siitä kuitenkin kantaa seuraukset. Teon seurauksia asettaessa tulee punnita aiheutettua realistista haittaa sananvapauteen, ja pitää huoli siitä että sanan- tai yksilönvapautta ei rajoiteta.