Piraattipuolue » Häme » Tiia Löfqvist
Tiia Löfqvist

Häme / Hämeenlinna
Atk-opettaja
43 vuotta

Vaaligalleria-haastattelu
etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi

Olen 43-vuotias kolmen pojan äiti, mummi ja elämäntapamoottoripyöräilijä.

Työskentelen atk-opettajana ammatillisessa oppilaitoksessa ja tietoyhteiskunta ja yksityisyydensuoja ovat sydäntäni lähellä. Ennen opettajan uraani olin atk-alan yrittäjä.

Koulutukseltani olen tradenomi, lisäksi olen suorittanut täydentäviä opintoja korkeakoulussa ja yliopistossa. Työni ja oman opiskeluni myötä koulutus on minulle lähellä sydäntä. Uskon vahvasti elinikäiseen oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Tietoyhteiskunta asettaa koulutukselle uusia vaatimuksia, mutta myös mahdollisuuksia. Haluan olla kehittämässä oppilasta ja työelämää paremmin palvelevaa koulutusjärjestelmää.

Muita yhtä tärkeitä kehittämiskohteita ovat toimeentulo, sosiaaliturva ja verotus. Perustulolla ratkaistaisiin niin opiskeluajan, työelämän alkutaipaleen, ruuhkavuosien kuin vanhuuspäivienkin taloudellisten tilanteiden aiheuttamia sudenkuoppia, kannustettaisiin työhön ja luotaisiin tasa-arvoa ihmisten välille. Samoin verotusta uudistamalla ja byrokratiaa karsimalla.

Erilaiset valvontamenetelmät, holhousyhteiskunta, jossa ihmisten asiosta päätetään heidän puolestaan ja tahdosta riippumattaan, tai yrittäjyyden rajoittaminen erilaisin säädöksin, ei palvele kenenkään etuja. Ne heikentävät yksilönvapautta, yrittäjyyttä, vapaata kilpailua ja sitä kautta työllisyyttä.

Ihmisten tasa-arvon vuoksi uskonto ja valtio, sekä uskonto ja koulutus tulisi erottaa toisistaan.
Sukupuolen mukaan tapahtuva kategorioiminen on ihmisoikeuksien vastaista syrjintää.

Vakuutus- ja liikenneasiat ovat liikkuvan elämäntapani ja omien lasteni ammatinvalinnan myötä erittäin lähellä sydäntäni. Suomen tieverkosto alkaa rapistumaan kiihtyvällä vauhdilla. Autoverojärjestelmä kaipaa pikaista uudistamista. En hyväksy mitään GPS paikannukseen perustuvaa tai muuta yksilönvapautta kuristavaa seurantajärjestelmää. Ammattiliikenteen byrokratia ja nykyinen ajokorttijärjestelmä kaipaavat pikaista uudistusta.

Olen vahvasti sellaisessa käsityksessä, että nykyisessä vaalijärjestelmässä demokratia ei toteudu, sillä vain ne joilla on paljon rahaa pääsevät kansaa edustamaan. Meidän tavallisten tallaajien ääni ei näin ollen pääse kuuluville, todellinen kansanvalta ei toteudu.

Siksi aion itse kampanjoida aatteideni mukaisesti: ”Ei rahalla, vaan järjellä!”