Piraattipuolue » Osallistu » Lehdistötiedotteet
Verottajan toimet Yleä vastaan pelottelua ja selkeä ylilyönti
Verottaja on vaatinut Yleisradiota julkaisemaan koko ns. panamapaperien tietovuodon. Tapaus ei ole missään mielessä ongelmaton, sillä vastakkain ovat kaksi äärimmäisen keskeistä perusperiaatetta. Lehdistön lähdesuoja on keskeinen yhteiskunnallinen arvo. Nakertamalla lähdesuojaa viemme pois lehdistön liikkumavapautta. Toisaalta avoimessa yhteiskunnassa mahdollisesti veroparatiiseihin rahaa laittomin perustein kätkevät poliitikot ja yritykset ansaitsevat tulla toimitetuksi laillisuusarviointiin tuomioistuinten eteen, mikäli syytä epäillä -kynnys rikollisesta toiminnasta ylittyy.
Korttikeräys loppusuoralla – Valtakunnallinen keräyspäivä 3.3.!
Piraattipuolueen kannattajakorttikeräys lähenee loppuaan. Kortteja on kerättynä jo yli 4300 vaaditusta viidestä tuhannesta. Keräystä viedään kohti maalia torstaina 3. maaliskuuta järjestettävän valtakunnallisen korttikeräyksen myötä.
Piraattipuolue avasi www.kiristyskirje.fi -neuvontasivuston
Lakitoimisto Hedman Partnersin ja muiden tahojen kansalaisille lähettämät korvausvaatimuskirjeet ovat poikineet useita yhteydenottoja Piraattipuolueelle. Varapuheenjohtaja Janne Paalijärven viimeaikainen näkyvyys kirjeisiin liittyneissä keskusteluissa on kasvattanut yhteydenottojen määrää entisestään. Piraattipuolue on tämän johdosta koonnut yleisimpiin tilanteisiin liittyviä ohjeita ja neuvoja http://www.kiristyskirje.fi -sivustolle.
Terrorismintorjunnassa ei saa jyrätä kansalaisoikeuksia
Piraattipuolue tuomitsee jyrkästi Pariisin terrori-iskut ja ottaa osaa omaisten suruun. Ranskaa eilen kohdannut kriisi on lehtitietojen mukaan pahimpia Euroopassa sitten toisen maailmansodan. Kriisissä on syytä muistaa kuitenkin pitää järki päässä ja jäitä hatussa, mitä kansalaisoikeuksiin tulee. Suomalaiset poliitikot ovat jo ennättäneet iskun tiimoilta kommentoida yhtä ja toista. Viranomaisten valtaoikeuksia halutaan kasvattaa ja nettivalvontaa kiristää, vaikka esimerkiksi Ranskassa Charlie Hebdo -iskujen jälkeen valmistellut vastaavat lait eivät kyenneet estämään eilisen terroritekoja.
Verkkovakoilulaki tarkoittaisi massiivista ihmisoikeuksien rikkomista
"Hallitus aloittaa "siviili- ja sotilastiedustelua koskevan lainsäädännön" eli verkkovakoilulakien valmistelun. Asia julkistetaan tänään pidettävässä tiedotustilaisuudessa. Hallitus ehdottaa, että Suomen perustuslakiin otettaisiin Yhdysvaltain pahamaineisesta Patriot Act -laista tuttu "kansallisen turvallisuuden" käsite. Sen perusteella viranomaisille annettaisiin valtaoikeudet yksityisyyden suojan ennennäkemättömään rajoittamiseen myös silloin, kun maahan ei ole julistettu poikkeusoloja. "
Esitys puoluelain uudistamiseksi poikkeuksellisen perustelematon
"Puoluelakia valmisteleva työryhmä on tehnyt esityksen eduskunnan ulkopuolisten puolueiden toimintaedellytyksien parantamiseksi. Työryhmän ehdottamat lakimuutokset eivät kuitenkaan vaikuta eduskunnan ulkopuolisten puolueiden toimintaedellytyksiin käytännössä millään tavalla. Piraattipuolue vastustaa lausunnossaan työryhmän esitystä."
Piraattipuolue kannattaa kansalaisaloitetta yhteisestä katsomusaineesta peruskouluihin
"Yksi, kaikille yhteinen katsomusaine antaisi terveen pohjan, jolle rakentaa yhteisymmärrystä uskonnollisista tai kulttuurillisista eroista huolimatta. Tämä on paras tapa rakentaa paikallista rauhaa yhä enemmän avautuvassa maailmassa", avaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Tapani Karvinen.
Piraatit varoittavat Microsoftin tuotteiden käytöstä
Windows 10 -käyttöjärjestelmä antaa Microsoftille laajat oikeudet kerätä tietoja käyttäjän toimista laitteella, joihin on asennettu kyseinen käyttöjärjestelmä. Myös Windows 7- ja 8 -käyttöjärjestelmiin tulee päivityksien mukana ohjelmia, joiden arvellaan lähettävän Microsoftille käyttäjän yksityisyyttä loukkaavia tietoja Windows 10:n tapaan.
Sipilän hallitus hävittämässä Suomesta satojen miljoonien tietotekniikkabisneksen
Piraattipuolue on raivoissaan Sipilän hallituksen aikeista aloittaa verkkovakoilulain valmistelu. Lain voimaantulon jälkeen viranomaisilla olisi täydet valtuudet valvoa kaikkea Suomen rajat ylittävää Internet-liikennettä. Lainvalmistelijat väittävät lain auttavan terrorismintorjunnassa. Tulilinjalle joutuu kuitenkin samassa kansalaisten ja Suomessa majaansa pitävien yritysten yksityisyydensuoja.
Piraattipuolueen puoluetoimistolle hyökättiin aamulla
Piraattipuolueen Helsingissä sijaitsevalle puoluetoimistolle hyökättiin aamulla. Toimiston ikkuna rikottiin isolla kivellä noin kello kymmenen aikaan. Hyökkäyksen aikana toimistolla oli yksi puolueen toimihenkilö.
Piraattipuolue tyrmistyi sananvapaustapahtuman perumisesta Maailma kylässä -festivaaleilla
Kehitysyhteistyöjärjestö Kepa ry on peruuttanut Maailma kylässä -festivaalille suunnitellun Sananvapauskylä-messuosaston. Osastolla oli tarkoitus käsitellä uskonnollisia sananvapausteemoja taiteen keinoin.
Piraattipuolue aloittaa kannattajakorttien keräämisen
Piraattipuolue aloittaa kannattajakorttien keräämisen 24.4. saadakseen puolueen takaisin puoluerekisteriin.
Piraattipuolueen kannatus nousi merkittävästi koko maassa
Piraattipuolueen kannatus nousi sunnuntaina päättyneissä eduskuntavaaleissa 66 prosentilla. Alustavan laskennan perusteella puolue sai koko maassa 25 105 ääntä, eli 10 002 ääntä enemmän kuin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Piraattien osuus kaikista annetuista äänistä nousi edellisistä eduskuntavaaleista 0,3 prosenttiyksikköä, nostaen kokonaiskannatuksen 0,8 prosenttiin.
Piraattipuolueelta palvelu verkkosensuurin ohittamiseksi
Piraattipuolue alkaa tarjota VPN-teknologiaan pohjautuvaa ratkaisua verkkosensuurin ohittamiseksi. Internet-yhteyden päällä toimiva turvallisuusratkaisu ohittaa kaikkien Suomen operaattoreiden estolistat ja mahdollistaa verkkoliikenteen anonymisoinnin.
Piraattipuolueella jo yli 4000 jäsentä – kasvuvauhti jatkaa positiivista suuntaa
Piraattipuolueen jäsenmäärä on jo yli neljä tuhatta. Lukema on hurja eduskunnan ulkopuoliseksi puolueeksi, sillä se on jo noin puolet esimerkiksi Vihreiden jäsenmäärästä. Eduskunnan ulkopuolisista puolueista Piraattipuolue on sekä kannatukseltaan että jäsenmäärältään selkeästi suurin.