Piraattipuolue » Seuraa » Lehdistötiedotteet
Sipilän hallitus hävittämässä Suomesta satojen miljoonien tietotekniikkabisneksen
Piraattipuolue on raivoissaan Sipilän hallituksen aikeista aloittaa verkkovakoilulain valmistelu. Lain voimaantulon jälkeen viranomaisilla olisi täydet valtuudet valvoa kaikkea Suomen rajat ylittävää Internet-liikennettä. Lainvalmistelijat väittävät lain auttavan terrorismintorjunnassa. Tulilinjalle joutuu kuitenkin samassa kansalaisten ja Suomessa majaansa pitävien yritysten yksityisyydensuoja.
Piraattipuolueen puoluetoimistolle hyökättiin aamulla
Piraattipuolueen Helsingissä sijaitsevalle puoluetoimistolle hyökättiin aamulla. Toimiston ikkuna rikottiin isolla kivellä noin kello kymmenen aikaan. Hyökkäyksen aikana toimistolla oli yksi puolueen toimihenkilö.
Piraattipuolue tyrmistyi sananvapaustapahtuman perumisesta Maailma kylässä -festivaaleilla
Kehitysyhteistyöjärjestö Kepa ry on peruuttanut Maailma kylässä -festivaalille suunnitellun Sananvapauskylä-messuosaston. Osastolla oli tarkoitus käsitellä uskonnollisia sananvapausteemoja taiteen keinoin.
Piraattipuolue aloittaa kannattajakorttien keräämisen
Piraattipuolue aloittaa kannattajakorttien keräämisen 24.4. saadakseen puolueen takaisin puoluerekisteriin.
Piraattipuolueen kannatus nousi merkittävästi koko maassa
Piraattipuolueen kannatus nousi sunnuntaina päättyneissä eduskuntavaaleissa 66 prosentilla. Alustavan laskennan perusteella puolue sai koko maassa 25 105 ääntä, eli 10 002 ääntä enemmän kuin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Piraattien osuus kaikista annetuista äänistä nousi edellisistä eduskuntavaaleista 0,3 prosenttiyksikköä, nostaen kokonaiskannatuksen 0,8 prosenttiin.
Piraattipuolueelta palvelu verkkosensuurin ohittamiseksi
Piraattipuolue alkaa tarjota VPN-teknologiaan pohjautuvaa ratkaisua verkkosensuurin ohittamiseksi. Internet-yhteyden päällä toimiva turvallisuusratkaisu ohittaa kaikkien Suomen operaattoreiden estolistat ja mahdollistaa verkkoliikenteen anonymisoinnin.
Piraattipuolueella jo yli 4000 jäsentä – kasvuvauhti jatkaa positiivista suuntaa
Piraattipuolueen jäsenmäärä on jo yli neljä tuhatta. Lukema on hurja eduskunnan ulkopuoliseksi puolueeksi, sillä se on jo noin puolet esimerkiksi Vihreiden jäsenmäärästä. Eduskunnan ulkopuolisista puolueista Piraattipuolue on sekä kannatukseltaan että jäsenmäärältään selkeästi suurin.
Vain Piraattipuolueelta kaikki ilmoittaneet vaalirahoituksestaan
Kaikki Piraattipuolueen ehdokkaat ovat jättäneet vaalirahoitusilmoituksensa. Avoimuuden puolesta puhuva Piraattipuolue noudattaa periaatteitaan ja on ensimmäinen - sekä toistaiseksi ainoa - puolue, jonka jokainen ehdokas on jo ennen ennakkoäänestystä ilmoittanut vaalirahoitustietonsa.
Piraattien Suomen valloitus alkaa – Ehdokkaita ympäri maan
Piraattipuolue osallistuu kevään eduskuntavaaleihin kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä yhteensä 123 ehdokkaan voimin. Puolueen valtakunnalliseen vaaliohjelmaan kuuluu sosiaalinen ja taloudellinen vapaus, laadukkaamman ja avoimemman demokratian luominen, opetuksen päivittäminen sekä tiedon ja ymmärryksen lisääminen ja ihmisoikeuksien lujittaminen.
Piraattipuolue potki rikostaustaisen ehdokkaan listaltaan
Piraattipuolueen puoluehallitus päätti tänään välittömästi poistaa oululaisen eduskuntavaaliehdokkaan listoiltaan saatuaan tiedon tämän rikostaustasta. Ehdokas ei ollut kertonut tuomiostaan missään vaiheessa puoluehallitukselle tai Oulun piraattien hallitukselle.
Reilummalle puoluetuelle kannatusta kaikista eduskuntaryhmistä
Lakialoite puoluetuen uudistamiseksi on kerännyt kannattajia kaikista kymmenestä eduskuntaryhmästä. Aloitteessa esitetään, että kaikki yli viisi tuhatta ääntä eduskuntavaaleissa keränneet, rekisteröityneet puolueet, olisivat oikeutettuja puoluetukeen, joka jaettaisiin suhteessa kerättyihin ääniin.
Piraattipuolue uudistaa tekijänoikeuksia EU:ssa
Piraattipuolueen saksalainen europarlamentaarikko Julia Reda on saanut tehtäväkseen tutkia ja asettaa uudistusehtoja Euroopan laajuiseen tekijänoikeusdirektiiveihin. Yksi piraattipuolueiden päätavoitteista on alusta asti ollut tekijänoikeuslain järkevöittäminen ja siksi Redan onkin luonnollinen valinta tehtävään.
Piraattipuolue kunnioittaa Charlie Hebdon marttyyrejä
Sananvapautta huomiotaherättävästi käyttäneen pariisilaisen satiirilehden Charlie Hebdon toimitukseen kohdistunut hyökkäys on järkyttänyt maailmanlaajuisesti. Piraattipuolue arvostaa journalistien pelotonta toimintaa sananvapauden puolesta, mitä he useista uhkauksista huolimatta esimerkillisesti jatkoivat.
Piraattipuolue tyrmää hyvitysmaksun pakkorahoituksen verovaroin
Hallituksen esitys hyvitysmaksun (kasettimaksun) siirtämisestä verorahoitteiseksi kulttuuritueksi polkee röyhkeästi kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa kopiointi- ja ostokäyttäytymisellään maksamansa hyvityksen kohdentumiseen tai suuruuteen.
Piraattipuolue jätti tekijänoikeudet vaaliohjelmastaan
Piraattipuolueen syyskokouksessa hyväksytty vaaliohjelma pyrkii lisäämään yksilöiden hyvinvointia ja osallistumiskykyä. Vaaliohjelmassa vaaditaan muun muassa internetin perustuslakia, perustuloa sekä yleisen sääntelyn vähentämisen ohella aukioloaikojen täyttä vapautusta.