Piraattipuolue » Varsinais-Suomi » Sebastian Sid
Sebastian Sid

Varsinais-Suomi / Turku
Piirihallituksen jäsen
Yhteiskuntatietäjä ja laivuri
32 vuotta

etunimi.sukunimi@piraattipuolue.fi
 
 

Olen Sebastian Sid, 32-vuotias entinen yrittäjä ja valtio-, ynnä yhteiskuntatieteiden opiskelija. Olen Varsinais-Suomen piiriyhdistyksen hallituksen jäsen jo kolmatta vuotta, elämää rakastava koiranomistaja ja järjestöaktiivinen siinä määrin kun aika sallii. Olen vakuuttunut siitä, että kaiken kärsimyksen (lue: sairauksien ja epäoikeudenmukaisuuksien) takana on sosioekonomisia vaikuttajia ja globalisoituvassa markkinajärjestelmässä, meillä on mitä enemmän eettinen vastuu yrittää parantaa olosuhteet myös muiden kansakuntien ihmisten kohdalla jos tavoitteena on kansainvälistä kunnioitusta ja yhteisöllistä maailmaa. Meidän täytyy myös vaalia yksilönoikeuksia kyberavaruudessa taataksemme informaatiotalouden riippumatonta tasapainottumista utilitaristisen hyötymaximoinnin ja progressiivisien teknologisien ratkaisujen edistämiseksi. Luontoa, ja niin meidän kuin erityisesti lastemme elinolosuhteet pitää vaalia ja teollisuuden kehitys pitää noudattaa pitkäjänteisyysperiaatteita, niin ekonomisesti, ekologisesti kuin demokraattisen tasavertaisuuden, oikeudenmukaisuuden ja positiivisen mahdollistavan yksilövapauden kannalta. Tässä mielessä olisi myös ehdottoman tärkeää, että Suomen kansalaiset ja energiaomavaraiset pientaloudet saisivat myydä ympäristöystävällisin keinoin tuotettu sähköylijäämänsä takaisin kantaverkkoon!

Suomen kurjaa taloustilannetta, aavikoituvia ostoskatuja ja lisääntyvää teknologillista työttömyyttä mielessä pitäen, on syytä muistaa, että yritys ei voi menestyä ilman kuluttajia – ilman että kansalaisilla on ostovoimaa – ja viimeisimmät OECD-tilastot osoittavat, että kasvava ekonominen luokkakuilu on haitaksi talouskasvulle. Mainittakoon, että marginalisoituminen lisää myös radikalisoitumista, ja ihmisten itsensä toteuttamisen ja yksilöllisen kasvun rajoitteena on yleensä ekonominen umpikuja. Sen takia kannatan kansalaispalkkaa, eli vastikkeetonta perustuloa, työnteon ja jopa työllistämisen mahdollistajana, ja ennen kaikkea bruttokansantuotteen ja ostovoiman elvyttäjänä. Kyseessä on parisataa vuotta vanha idea, ja maailmalla tehdyt kokeet ovat poikkeuksetta olleet mielenkiintoisia ja menestyksekkäitä. On intuitiivista ajatella, että jos itsensä toteuttamisen mahdollisuudet lisääntyvät, niin se vaikuttaisi kaikkeen valaistuneista ostopäätöksistä, kansanterveyteen ja Suomen kilpailukyvyn parantamiseen, sillä vanhan kansan viisauksien mukaan, niin hyvin voiva kansa on luova ja tuottoisa kansa.

Uskon myös niin kutsutun deliberatiivisen, eli osallistuvan demokratian tarjoamiin mahdollisuuksiin aktivoida ihmisiä ja varsinkin nuorempia sukupolvia luomalla multilateraalista ja läpimietitympää päätöksentekoa asiantuntijoiden, kiinnostuneiden kansalaisten ja muiden eturyhmien harkinnallisen rakentavan asiakäsittelyn myötä kaikilla asiankoskevilla tasoilla, avoimen lähdekoodin ja eri interaktiivisten teknologisten ratkaisujen ja empiirisen datan avuin.

Me suomalaiset profiloiduttiin jo aikoinaan hyviksi välittäjiksi ja konsulenteiksi ja siinä määrin kuin korkeasti koulutettu väestö on parhaimpia vientivalttejamme ja tärkeimpiä resurssejamme, on syytä jatkaa kansainvälisen yhteistyön kehittämistä, niin EU:n, YK:n kuin varsinkin muiden Pohjoismaiden kanssa globaalisen rauhan ja demokraattisten arvojen edistämiseksi.