Piraattipuolue » Häme » Pasi Palmulehto
Pasi Palmulehto


Häme / Hollola
Piirin varapuheenjohtaja
Järjestelmäasiantuntija, yrittäjä
34 vuotta

Kotisivut, blogi | Twitter | Facebook

 

Kuka on Pasi Palmulehto?

Monet tuntevat minut myös nimimerkillä Scoffa. Olen tietoyhteiskunta-aktivisti, jonka maailma ei rajoitu vain Internetin piiriin, mutta näen paljon sen tuomia uusia mahdollisuuksia. Asun lähes maaseudulla vaimon ja neljän lapsen kanssa ja arvostan suuresti oikeutta ja mahdollisuutta omaan rauhaan. En ole kovin tumpelo käsistäni, sillä harrastan lievän teknofriikkiyden lisäksi erilaisia omin käsin tehtäviä töitä, kuten puuntyöstöä, hitsaamista, autonkorjaamista ja rakentelua. Kotimaan politiikassa seuraan mielenkiinnolla erityisesti tietoyhteiskunta, yksityisyys ja sanavapausaiheita, mutta luonnollisesti myös muuta yhteiskunnallista kehitystä ja vellovaa politiikkaa. Joku voisi kutsua minua Internet-veteraaniksi, mutta todellisuudessa pysyin vielä Internetin alkuaikoina enemmän modeemiyhteyksin toimivissa kommunikointipalveluissa, kunnes www kehittyi graafiseen muotoonsa.

Olen ollut puolueen toiminnassa mukana sen ensimmäisestä päivästä alkaen yhtenä perustajajäsenistä ja ehtinyt toimia niin puheenjohtajana kuin varapuheenjohtajanakin. Olen nähnyt Piraattipuolueen kehittyvän ja siitä muodostuvan toimiva intohimoinen yhteisö, joka on Suomen poliittiselle ilmapiirille ehdottoman tärkeä. On paljon epäkohtia joita monet muut puolueet eivät olisi valmiita nostamaan pöydälle.

Kiinnostuksen kohteet Piraattipuolueen tavoitteissa sekä politiikassa yleensä

Minulle tärkeitä perusarvoja ovat yhteiskunnan kehittäminen kansalaisten ehdoilla, valvonta- ja holhousvaltion kehityksen estäminen, luonnon ja kaiken elollisen arvostaminen, sekä itsemääräämisoikeuden ja perhearvojen kunnioittaminen. Piraattipuolue tarjoaa minulle täydelliset puitteet tärkeiksi näkemieni asioiden ajamiseen, sillä sananvapauden ja yksityisyyden suojan vaaliminen ja tietoyhteiskunnan rakentaminen ovat lääkkeet moniin näkemiini ongelmiin. Piraattipuolueen tavoitteiden ulkopuolelta suurimmat kiinnostuksen kohteeni ovat uusiutuvan energian kehitys ja käyttöönotto, eläinten olojen parantaminen nykyisen epäeettisen teollistumisen kynsistä ja nuorten harrastus- ja vaikutusmahdollisuuksien parantaminen. Olen palkansaajana toimiva työntekijä sekä yrittäjä, joten pienyrittäjien monesti hankala asema on myös lähellä sydäntäni.